"Enter"a basıp içeriğe geçin

ABD’nin Rusya’ya yaptırımları

ABD Hazinesi, Ukrayna topraklarının ilhakı nedeniyle Rusya’da binden fazla kişi ve şirketin cezalandırıldığını duyurdu.

ABD, Rusya’nın Ukrayna topraklarını yasadışı olarak ilhak etmesinin ardından Rusya’ya ciddi yaptırımlar uyguladığını duyurdu. Hazine Bakanlığı, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların Rus yetkilileri, ailelerini ve ilhaka yardım ettiği iddia edilen düzinelerce kuruluşu hedef aldığını söyledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Merkez Bankası başkanı ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerinin aileleri de dahil olmak üzere binden fazla kişi ve şirketin yaptırım kapsamına alındığı belirtildi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, “Putin Ukrayna’yı hileli bir şekilde ilhak ederken boş durmayacağız. Hükümet ve Hazine, Rus ekonomisini daha da zayıflatmak ve savaşa devam etmesini engellemek için kapsamlı adımlar atıyor.” dedi.

ABD Hazinesi, Rusya’nın “sözde referandumları” çerçevesinde Rusya’ya uygulanan yaptırımların ve Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimlerinin Rus askeri-sanayi kompleksindeki 14 kişiye, ülkenin merkez bankasında iki lidere yönelik olduğu konusunda uyardı. üst düzey yetkililerin aile üyeleri ve Rus yasama organının 278 milletvekili için geçerli olduğunu söyledi. Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski danışmanı, eski Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve Savunma Bakanı Sergei Shoigu’nun ailelerinin yaptırım uygulanan başlıca isimler arasında olduğunu belirtti.

“ABD, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarına her zaman saygı duyacaktır.”

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya karşı yeni ABD yaptırımlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Rusya’nın egemen Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimini “dolandırıcılık” olarak nitelendirerek kınadı. Biden, “Bu eylemlerin hiçbir meşruiyeti yoktur. ABD, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarına her zaman saygı duyacaktır.” dedi.

Biden, yeni yaptırımların Ukrayna’nın toprak statüsünü değiştirmeye yönelik yasadışı girişimlere siyasi veya ekonomik destek sağlayan kişi ve kuruluşlara maliyet getireceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı açıklamada, “ABD, Rusya’nın Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarını değiştirmeye yönelik hileli girişimini kategorik olarak reddediyor” dedi. Blinkin, “Rusya’nın Ukrayna topraklarının statüsünü değiştirmeye yönelik yasa dışı girişimlerine siyasi veya ekonomik destek sağlayan her birey, kuruluş veya devletten hesap soracağız” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir