"Enter"a basıp içeriğe geçin

ABD’den Ukrayna’ya 1.1 milyar dolarlık ek savunma yardımı

Beyaz Saray, ABD’nin Ukrayna’ya yüzlerce zırhlı araç, füze rampası ve insansız uçak sistemleri de dahil olmak üzere 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı sağlayacağını duyurdu.

ABD yönetimi, Ukrayna’nın Ukrayna’ya yönelik Rus saldırılarına karşı savunmasını desteklemek için Ukrayna’ya ek 1,1 milyar dolar sağlayacağını açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Karen-Jean-Pierre, ABD’nin Ukrayna’ya 18 HIMARS çok namlulu roketatar da dahil olmak üzere 1.1 milyar dolarlık yeni savunma yardımı sağlayacağını söyledi. Bu paket ek ekipman ve silah yardımları sağlayacaktır. Bu paket, Ukrayna’nın bugüne kadar savaşta etkin bir şekilde kullandığı 18 adet HIMARS çok namlulu roketatar sistemini içeriyor” dedi.

Jean-Pierre, pakette ayrıca yüzlerce zırhlı araç, radar ve insansız hava aracı sistemleri de bulunduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve başlamasından bu yana Ukrayna’nın savunmasına yönelik en son ABD yardım paketi, Ukrayna’ya yaklaşık 17 milyar dolarlık yardım sağladı.

“Bu referandumlar bir zorlama ve yanlış bilgilendirme uygulamasıdır.”

Jean-Pierre, Ukrayna topraklarını ilhak etmeye yönelik sözde Rus referandumlarının Rus “senaryosunun” bir parçası olduğunu ifade ederek, Doğu Ukrayna’yı Rusya’ya ilhak etmek için yapılan referandumları “sahte” olarak nitelendirdi.

Jean-Pierre, “Bu referandumlar manipüle edildi” dedi ve “Ukraynalı siviller silahlı güvenlik güçlerinin baskısı altında oy kullandılar. Bu sözde referandumlar, Rusya’dan gelen emirlere uyarak kukla yöneticiler tarafından yürütülen bir zorlama ve dezenformasyon uygulamasıdır” dedi. .

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım sinyali

ABD’nin Rusya’nın referandumunu ve Ukrayna’nın ilhakını desteklemediğini ifade eden Jean-Pierre, ABD yönetiminin referandumlara karşılık Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlandığını da belirtti. Jean-Pierre, ABD ve müttefiklerinin Rusya’ya ciddi bir ekonomik maliyet getirmeyi planladığını söyledi.

Batı, Rusya’nın Ukrayna’da Luhansk, Donetsk, Kherson ve Zaporizhia’da düzenlediği iddia edilen referandumları “yasadışı” ve “sahte” olarak nitelendirdi. ABD de dahil olmak üzere Batılı ülkeler ve liderler, Rusya yanlısı bir oylamayı kabul etmeyeceklerini söyleyerek referandumu kınadılar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir