"Enter"a basıp içeriğe geçin

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ve Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Yermak İstanbul’da

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrei Yermak ile İstanbul’da bir araya geldiği bildirildi.

ABD ve Ukrayna, İstanbul’da üst düzey görüşmeler yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrei Yermak ile İstanbul’da bir araya geldiği bildirildi. Açıklamada, “Sullivan, ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne kararlı desteğini vurguladı” denildi. Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Sözleşmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuku alenen ihlallerinden vazgeçmeyeceklerini ve Rusya’nın sözde ilhakını destekleyen herhangi bir kişi, kuruluş veya ülkeye ağır maliyetler yükleyeceğini belirtti.

Toplantıda Sullivan ve Yermak, Zaporozhye Nükleer Santrali’ndeki durumu ve Ukrayna’nın dünyaya gıda ihraç etmek için Birleşmiş Milletler ile devam eden çalışmalarını tartıştı.

Yermak, cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın ile de görüştü

Yarmac, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la da Mabin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya gelerek Ukrayna savaşının seyrini ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir