"Enter"a basıp içeriğe geçin

ABD: Ukrayna’nın Rusya tarafından ilhakını asla tanımayacağız

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Batılı ülkelerin Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerinde düzenlediği sözde referandumları tanımayacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’da Zaporijya, Kherson, Donetsk ve Luhansk’ta düzenlediği sözde referandumlara tepkiler devam etti. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı açıklamada, Ukrayna’da yapılan sahte referandumların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilhak edebileceği dört bölgenin Batılı ülkeler tarafından asla tanınmayacağını söyledi.

‘Şeytani plan’

Sözde Rus referandumlarını “şeytani bir plan” olarak nitelendiren Blinkin, “Biz ve diğer birçok ülke bu konuda zaten netiz. Ukrayna topraklarının Rusya tarafından ilhakını tanımayacağız” dedi. Burada olanları hatırlarsınız, Rusya Ukrayna’yı işgal etti, “Toprağı aldı. Ele geçirdiği bazı topraklarda yerel halkı yerinden ederek şeytani planına devam ediyor.”

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım sinyali

Blinken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’nın referandumlara devam etmesi halinde ABD’nin Rusya’ya ek yaptırımlar uygulayacağı yönündeki uyarısını yineleyerek, “İlhak devam ederse Rusya’ya ek, tehlikeli ve hızlı maliyetler getireceğiz.”

ABD’nin Ukrayna’nın savunmasına verdiği desteği tekrar teyit eden Blinkin, “Ukraynalılar, kendilerinden alınan toprakları geri almak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecek. Bu çabalarda onları desteklemeye devam edeceğiz. Buna Rusya tarafından yasadışı olarak ele geçirilen Ukrayna topraklarının geri verilmesi de dahil.” dedi. “Kendi topraklarında kendini savunma konusunda mutlak hakka sahip olduğu konusunda aynı derecede netim” dedi.

‘Sabotaj kimsenin çıkarına değil’

Kuzey Akım boru hattındaki sızıntılara değinen Blinken, sızıntıların bir saldırı veya sabotaj sonucu olabileceğini kesin olarak doğrulamadığını, ancak bu sabotajın kimsenin çıkarına olmayacağını söyledi. Blinken, sızıntıların nedeninin araştırıldığını söyledi. Ancak bu doğrulanırsa, kimsenin çıkarına olmadığı açıktır.”

Sızıntıların Avrupa’nın enerji direnci üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını kaydeden Blinken, “Önemli olan, Avrupa’da ve dünyada enerji güvenliğini ele almak için kısa ve uzun vadede her gün çalışmamızdır.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir