"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bosna-Hersek’te oy sayımı devam ederken seçim yasası değişti

Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, Bosna Hersek’te yapılan genel seçimlerde oy sayma süreci devam ederken seçim yasasını değiştirdiğini açıkladı.

Bosna Hersek’te yapılan genel seçimlerde oy sayım sürecinin devam etmesiyle seçim kanunu değiştirildi. Uluslararası toplum tarafından Bosna-Hersek’te Dayton Barış Anlaşması’nın uygulanmasına nezaret etmekle görevlendirilen Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, Bonn’un yetkilerine dayanarak Bosnalı siyasilerin üzerinde anlaşamadığı seçim kanunu değişikliklerini yasalaştırdı. Bugün Yapılan Seçimlerde Seçmenleri Tebrik Eden Schmidt, Bosna Hersek vatandaşlarına hitaben bir mesaj yayınlayarak, seçmenlerin yönetime olan iradesini yansıtmak ve ülkenin istikrarını sağlamak için seçim yasasında değişiklik yaptığını duyurdu. abluka politikaları tarafından felç edilmez.

Schmidt, Bosna Hersek’teki iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu’nda (FBiH) yapılacak değişiklikler sayesinde, taahhüdün yönetim fonksiyonlarının iyileştirileceğini belirtti. Değişikliklerin bugünkü seçimleri etkilemeyeceğini kaydeden Schmidt, bu değişikliğin uluslararası ve yerel mahkemelerin seçim sistemine ilişkin kararlarının bir uygulaması olmadığını ve Dayton hükümlerini değiştirme yetkisinin sadece Bosna Hersek Parlamentosu’na ait olduğunu kaydetti. bir anlaşma. Taraf anayasasında yapılan değişiklikler, Bosna Hersek Federasyonu Anayasa Mahkemesi yargıçlarının atanmasına, varlığı oluşturan kantonların taraf parlamentosunda temsil oranlarının düzenlenmesine ve AB’deki sürece ilişkin düzenlemeleri içeriyor. kuruluşun başkanını ve başkan yardımcısını seçmek.

ABD Büyükelçiliğinden Açıklama

ABD’nin Saraybosna Büyükelçiliği, Yüksek Temsilci Schmidt’in uygulamaya çalıştığı yasal değişikliklerin ülkede istikrarı ve istihdamı artıracağı yorumunu yaptı. Açıklamada, Schmidt’in hamlesinin acil ve zorunlu bir adım olduğu vurgulanırken, 2018 yılında Bosna Hersek Federasyonu’nda yapılan seçimlerin ardından hükümetin kurulmadığı ve taraf yönetiminin felç olduğu belirtildi.

SDA’dan ilk açıklama

Siyasi partilerden değişikliklere ilk tepki Demokratik Hareket Partisi’nden (SDA) geldi. Demokratik Hareket Partisi Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Halid Cengak, Schmidt’in önerdiği çözümün etnik ayrımcılığa neden olmayacağına inanmak istediklerini ve düzenlemelerin Bosna Hersek vatandaşlarının ve tüm halkların çıkarına olduğuna inanmak istediklerini söyledi. .

Halk genel seçim için sandığa gitti

Bosna-Hersek’te halk, 1992-1995 Bosna Savaşı’nı sona erdiren Dayton Barış Anlaşması’ndan bu yana dokuzuncu genel seçim için sandık başına gitti. Yaklaşık 3,368,666 kayıtlı seçmen, Başkanlık Konseyi üyeleri ile ulusal ve yerel parlamento üyelerini belirlemek için oy kullandı. Yerel saatle 07:00’de başlayan oy verme işlemi, saat 19.00’da sandıkların kapanmasıyla sona erdi ve oyların sayımına başlandı. Avrupa’nın en karmaşık idari sistemlerinden birine sahip olan ülkede, her seçmen dört sandıkta oy kullanırken, seçimlerde 72 siyasi parti, 38 koalisyon ve 17 bağımsız siyasetçi yarışıyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir