"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ampute milli takımı, Dünya Kupası’nda Liberya’yı 5-0 yenerek Son 16’ya yükseldi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde yer alan Ampute A Milli Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında ilk gruptaki ikinci maçında Liberya’yı 5-0 mağlup etti. ampute futbol dünyası. Kupa ülkemize ev sahipliği yaptı ve grup çıktı.. Çıkma garantili.

Milli futbol takımı, Dünya Kupası’nda Liberya ampute ile karşı karşıya kaldı. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Antrenman – 4 No’lu Stadyum’da oynanan maçta Ömer Güleryüz 6., 25+1 ve 30. dakikalarda, Mehmet Yeğin 36. dakikada, Savaş Kaya 45. dakikada golü attı. Bu sonuçla Al Hilal, 6 puanla ilk grupta ilk iki sırayı aldı ve Dünya Kupası’nda son 16’ya yükseldi.

Maçı TFF Başkan Yardımcısı ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Öztürk ve Muaz Ergizin de izledi. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu.

Şampiyonluğu hedefledikleri Dünya Kupası’nda ilk iki maçında gol yemeyen ve ortalama +8 olan ampute milli futbol takımı, grupta yine 6 puana sahip Haiti ile karşı karşıya gelecek. , 3 Ekim Pazartesi günü 20.00’de Riva’da kendi grubunun son maçında. A Grubu’nun diğer maçında Fransa, Liberya ile karşılaşacak. Milliler, Dünya Kupası açılış maçında Fransa’yı 3-0 mağlup etti. Ve bugün Riva’daki diğer A Grubu maçında Haiti, Fransa’yı 6-0 mağlup etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Dünya Sakatlar Futbol Federasyonu iş birliğiyle 24 takımın katılımıyla düzenlenen ampute FIFA Dünya Kupası’nda yarın 6 grupta 12 maç yapılacak. Tüm bu müsabakalar TFF Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Tesislerinde yapılacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir