"Enter"a basıp içeriğe geçin

Altı masanın ikinci turunun ilk turu sona erdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen altı masalı toplantının ikinci turunun ilk toplantısı sona erdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan oluşan “Altı Masa”, merkezi Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde yaptı.

Saat 14.00’te başlayan ikinci turun ilk toplantısı 4,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından altı siyasi parti lideri ortak açıklama yaptı.

12 Şubat’ta başlayan görüşmelerin kamuoyu ile paylaşılan temel ilke ve hedefler doğrultusunda bir tasarımla devam ettiğini, ilk dönemde siyasi tarihte ender görülen işbirliği yaklaşımında büyük ilerleme kaydedildiğini ifade etti. altı. toplantılar.

Demokratik Türkiye için bir araya geldiklerini belirten liderler, “Genişletilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Zaptı’nı hazırlayan altı siyasi parti olarak Cumhuriyetimizi demokrasi, adalet ve adaletle taçlandırıyoruz. farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ederek özgürce bir arada yaşamak, barışı ve toplumsal uyumu teşvik etmek için Birlikte barışı sağlamak, tüm vatandaşların insanlık onuruna yakışır bir yaşam sürmesini sağlamak, çoğulcu ve demokratik bir Türkiye inşa etmek için bu değerleri Türkiye’ye emanet ediyoruz. gelecek nesiller.

Altı kolda oluşturdukları Geçiş Yol Haritası Komisyonu, Anayasa ve Hukuk Reformu Komisyonu, Kurumsal Reform Komisyonu, Seçim Güvenlik Kurulu ve İletişim Komisyonu, yarının Türkiye’sini inşa etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Yaklaşan seçim takvimine ilişkin farkındalık ve artan toplumsal beklentiler vurgulanarak iki önemli konu şu şekilde aktarıldı:

“Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için yol haritasına ilişkin çalışmaları değerlendirdik ve bu konudaki çalışmaların bir an önce tamamlanarak kamuoyuna sunulmasına karar verdik. İkinci olarak ortak çalışma kurmaya karar verdik. ülkemiz için önemli olan temel politika alanları için grup, halkımızın çıkarları doğrultusunda ortak politikalar belirlemek ve bu politikaları ortak taahhütlerimiz olarak tanıtmak.Bu kilit politika alanları arasında hukuk, adalet, adalet, kamu yönetimi, şeffaflık, denetim, anti- -yolsuzluk, ekonomi, finans, istihdam, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji, eğitim ve öğretim, sosyal politika, dış politika, güvenlik ve savunma kararlarını verdik.”

Altı Masa’nın liderleri açıklamalarına şöyle devam etti:

“Halk gerçeğinden tamamen kopmuş siyasi iktidarın, çarpıtma ve algılama yoluyla gerçekleri örtbas edebileceğine inanarak beyhude bir çaba gösterdiğini bir kez daha teyit ediyoruz. Yolsuzluk öyle bir noktaya geldi ki, bir avuç destekçisi bile yanıldı. borsa manipülasyonuyla zenginleştirilmiş, hatta küçük yatırımcılar bile bu dönemde onları yok etmiştir.Hisse senedi manipülatörleri, eksik yetim hakları ve kamu bankaları aracılığıyla onları kurtarmaya çalışmaktadır.Gençlerimiz daha iyi yaşam koşulları ve daha iyi özgürlük için başka ülkelere giderken, Devlette dört-beş maaşı olanlar, ülkenin yöneticileri zenginleştikçe, kitleler fakirleştikçe lüks ve gösteriş içinde yaşamlarına devam ediyor. Hep birlikte bu adaletsiz sisteme son vereceğiz.”

“Güçlü demokrasi olmadan güçlü bir ekonomi olamayacağı ve güçlü bir ekonomi olmadan güçlü bir dış politika olamayacağı güpegündüz açıktır.” Dış politika ve ulusal güvenlik konularını iç politika malzemesi olarak kullanan hükümet, Ege’de Türk-Yunan dengesinin Yunanistan lehine bozulduğunu ateşli konuşmalarla örtbas etmeye çalışıyor. Herhangi bir kurumsal nedenden yoksun bir dış politikadan kaynaklanan bu güvenlik açığı, herhangi bir kötü niyetli dil tarafından kapatılamaz. Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini ilhak etme kararını Kırım’ı ilhak etme kararı kadar geçersiz görüyoruz. Ayrıca liderler, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye Cumhuriyeti’ni kişisel bir devlet haline getirmesine ve 85 milyon insanı uçuruma sürüklemesine asla izin vermeyeceklerini belirttiler.

Tablonun altı liderine dikkat edin:

“Altılı masa hedefine emin adımlarla ilerliyor ve ortaya çıkaracağımız ortak cumhurbaşkanı adayı Türkiye’nin on üçüncü cumhurbaşkanı olacak. Altılı masa, parlamenter sistemi güçlendirecek bir meclisin de çoğunluğunu kazanacak. Yeni yönetim anlayışı ve siyasi kültür ile ülkemiz kutuplaşma döngüsünden hızla çıkarılacak, Hiç kimse inancı, kimliği, dünya görüşü ve yaşam biçimi, temel hak ve özgürlükleri nedeniyle ötekileştirilmeyecektir. garanti altına alınacak, gençliğin önündeki tüm engeller ortadan kaldırılacak, kamu sektöründe israf ortadan kaldırılacak, Siyasal Etik Kuralları yürürlüğe girecek, Yolsuzluk ve yolsuzlukla etkin mücadele edilecek, yolsuzluk ve yolsuzluk oluşturulacak Güçlü kurumlar, tüm terör örgütleri, gizli suç örgütleri ve uyuşturucu baronları kurulacak, mesele kararlılıkla ele alınacak, güzel ülkemizde hiçbir çocuk yoksulluğa mahkum edilmeyecek ve Türkiye rahat bir nefes alacak.Altı Masa’da her zaman vurguladığımız gibi, bu yeni bir başlangıç ​​ve yeni bir yapı.”

Görüşmenin ardından 6 liderin CHP genel merkezinden ayrılması bekleniyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir