"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bulgar göçmenler Tekirdağ’da seçim heyecanını yaşadı

Bulgaristan’da erken seçim kararının ardından 2 Ekim Pazar günü yapılması planlanan seçimlerde, Türkiye’de yaşayan yüzbinlerce Türk vatandaşı ve Bulgar göçmen oy kullanarak seçimlere katıldı.

Bulgaristan’daki siyasi istikrarsızlık nedeniyle Meclis, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından feshedildi ve erken seçime gidilmesine karar verildi. Buna göre, Bulgaristan vatandaşlarının yoğunlaştığı ülkelerden biri olan Türkiye’de, özellikle Bulgaristan’da dördüncü kez sandık kuruldu.

Bulgaristan sınırında yer alan Edirne ve Kırklareli’nin yanı sıra Tekirdağ’a da sandık konuldu.

Sabahın erken saatlerinde seçim sandıklarının Bulgaristan vatandaşlığını gösteren kimlik belgeleri ve pasaportlarla donatıldığı okullara gelenler seçimlerini yaparak Bulgaristan’da hükümetin kurulması yönünde oy kullandı.

Türkiye genelinde 22 ilde toplam 166 sandık kurulurken, bazı sandıklarda ve bazı kağıt sandıklarda elektronik ortamda yapılan seçimlerde 300.000’den fazla vatandaş oy kullandı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki 50 Yıl Ortaokulu’nda oy kullanan vatandaşlardan Emin Yılmaz, “Evet bu sefer kazanacağız. Daha çok milletvekili kazanmayı düşünüyoruz. Niyetimiz bu. Kaç defa olursa olsun. Ertelediler, alacağımız oyları almaya geldik ve bu nedenle sabah erkenden, “Oyumuzu kullanmak için erken geldik” dedi.

Erman Çelik isimli bir vatandaş, “Bulgaristan’daki milletvekili seçimlerinde oy verdik. Sevdiğimiz partiye, oyumuzu verdik, vatandaşlık görevimizi yaptık.” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir