"Enter"a basıp içeriğe geçin

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her yaştan okurla buluştu

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Alanya Kitap Fuarı’nın ikinci gününde, eski Milli Eğitim Bakanı Dr. Dia Selçuk’un ev sahipliğinde. Alanya Kültür Merkezi’nde salonu dolduran yüzlerce vatandaşla röportaj yapan Selçuk, “Kırk kere dedim” kitabını imzaladı.

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarı, ikinci gününde de vatandaşlardan yoğun ilgi ile devam etti. Eski Milli Eğitim Bakanı Dr. Ziya Selçuk. “Kırk Kez Dedim” kitabı veliler ve gençler tarafından büyük beğeni toplayan Selçuk, Alanya Kültür Merkezi’nde konferans verdi. Anne babalara tavsiyelerde bulunan ve çocuğun psikolojisi hakkında önemli bilgiler veren Selçuk, “Çocuklarımızla ilişkimizde ne eksiğimiz var? Kentleşme değişiyor. Çocuk sayısı azalıyor. Çocuk sayısı azaldıkça disiplin artıyor. Çocukların sayısı da değişiyor. Ailelerin çocuklara ayıracakları daha az zaman var.” Bir çiçeğe bir damla su vermek gibidir ve sulandığında aşırı doza yol açabilir. Çocuk ve aile arasında amaç farkı vardır. çağa ayak uydurmakta güçlük çeker. Çocuklar derinden etkilenirler. Bir çocuk buna nasıl tahammül eder? Zihni hep bir yerlere takılır. Odaklanamaz.”

“Hayattaki en önemli şey karakterimizdir”

Çocukların anne babalarını nasıl çalıştıracaklarını bildiklerini vurgulayan Selçuk, “Hepsinin sizin için bir kullanım kılavuzu var. Annemi babamı kullanmayı biliyorlar ve güncelliyorlar. Bu uzmanlık işi değil. Her çocuk farklıdır. peri masalı senin bir merkezin var bir yanın kontrol çocukta diyor bunu yapınca çocuğun karakteri ölüyor biz mi yaşıyoruz?” Her şeyi yapmasına izin ver. “Her şey serbestken çocuğun kişiliği gelişmez. Bu çocuğun en büyük talihsizliği mücadele etme imkanı olmamasıdır. Eğer çocuk adına karar verirsen, beslersen, giydirirsen, belalardan korursan, onu kurtarmış olursun. Kişiliğinin gelişmesini engeller.Çocuk düşer,uyanır ve zorlanır.Bir de yurt dışına yatırım yapmak gerekir.Yüreğinizdeki çocukla bağlantı kurun.Size tavsiyem çocuklarınızın gereksiz bir şey yapmasınlar. Ömür boyu bir hedefiniz olmasın.İleride yetiştirdiğiniz iyi çocukların sayısını belirtmelisiniz.Öyleyse öyle olacak.İçiniz rahat olacak.Çocuklar büyüdükçe sorunları da büyür. Çizdiğin çocuk Armutu şeftali olmaya zorlama Hayattaki en önemli şey insan karakteridir Bana çok zeki bir çocuk getir Ve orta zekalı bir çocuk getir çabala kararlı ve azimli ikincisi çocuk daha başarılı, bizi hayatta tutan zekamız değil, karakterimizdir” dedi.

Konuşmanın ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dr. Dia Selçuk, muz liflerinden yapılmış bir pano sunarak sergiye katıldığı ve değerli fikirlerini aktardığı için kendisine teşekkür etti. Görüşmenin ardından Dr. Ziya Selçuk, vatandaşların defterlerini tek tek imzaladı ve onlarla fotoğraf çektirdi. 2 Ekim’de ünlü yazar Ahmed Amit olacak. Edebiyat ve polisiye konulu konferans verecek olan Ahmet Ümit’in söyleşisi saat 19:30’da yapılacak.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir