"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sivas’ın tarihi yabancı öğrencilere tanıtıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere Sivas’ın tarihini ve turistik yerlerini tanıtmak amacıyla gezi programı düzenlendi.

Sivas’ta eğitim gören Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretim ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerinin okudukları şehri tanımaları için gezi programı düzenlendi. Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Üniversitesi’nin katkılarıyla Sivas Turizm Derneği tarafından tasarlanan “Sivas’ta Okuyoruz Sivas’ı Biliyoruz” projesi çerçevesinde yabancı uyruklu öğrencilere yönelik tarihi gezi programları düzenlendi. Sivas Cumhuriyet ve Sivas İli kültürü. ve Turizm Müdürlüğü. Gezi programı çerçevesinde Sivas’ta bulunan müzeler, medreseler, tarihi camiler ve kent meydanı ziyaret edilerek öğrencilere bilgi verildi. Gezinin sonunda tarihi kent meydanında öğrenci konseri düzenlendi. Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakkar olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Amacımız önce onları tanımak, sonra tanıştırmak.”

Hedeflerinin yabancı uyruklu öğrencilerin önce yaşadıkları şehri daha sonra tanımalarını sağlamak olduğunu belirten Bakar, “Sivas’ta okuyorum, Sivas’ı tanıyoruz, üniversite için Sivas Cumhuriyet’te okuyan yabancı uyruklu öğrenciler için. 27 Eylül Dünya Turizm Sivas Günü vesilesiyle Sivas’ta okudukları şehri tanımaya çalıştık. Bu etkinliğimizi “Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’ta Okuyan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Sivas Merkez’deki Eserleri ve Tarihi Müzeleri Tanıtmak” temasıyla düzenledik. Etkinlik kapsamında Sivas merkezdeki tarihi eserleri ve müzeleri birlikte gezdik ve daha fazla bilgi almak için çalıştık. Sivas Turizm Derneği olarak amacımız insanların yaşadığı şehri önce tanıması, sonra tanıtmasıdır. Çünkü yaşadığımız şehir hakkında ne kadar çok şey bilirsek o kadar iyi tanıtabiliriz” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi alan yabancı öğrenciler, güzergahtan çok memnun olduklarını ve Sivas’ı çok sevdiklerini ve mutlu olduklarını söylediler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir