"Enter"a basıp içeriğe geçin

Okulun temeline altının gömüldüğü iddiası yetkilileri alarma geçirdi

Kahramanmaraş’ın El-Bustan Mahallesi’nde 32 yıl önce iyi bir vatandaş tarafından yaptırılan ve depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan okulun temeline bir torba altın gömüldüğü iddiası yetkilileri endişelendirdi.

1990 yılında Ali Tekensoy adlı hayırsever bir vatandaş, ilçenin Güneşli semtinde kendi adını taşıyan bir okul yaptırdı. Çeyrek asrı aşkın süredir öğrencilerin eğitim yuvası olan okul binasında yapılan testler sonucunda binanın depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine binanın yıkılmasına karar verildi. Karar doğrultusunda yıkılan binayla ilgili, o sırada bir inşaat işçisi, tabanında bir çuval dolusu altın olduğunu iddia etti. Fatih Akaroğlu isimli bir çalışan, okulu inşa eden hayırsever Ali Tekinsoy’un binanın temeli atılırken bodruma bir torba altın bıraktığını iddia ederek, El-Bustan Kaymakamlığına teslim etti. Akaroğlu’nun talebi üzerine, iddiaların araştırılması için Al-Bustan Kent Müze Müdürlüğü gözetiminde kazılara başlandı.

Bir inşaat makinesinin yardımıyla tonlarca beton küçük parçalara ayrıldı. Daha sonra bu parçalar tek tek analiz edilmiştir. Çalışmalar sırasında polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemi aldı. İki gün süren hummalı çalışmanın ardından gömülü altın bulunamadı. Okulun arazisinde altın bulunduğunu iddia eden işçi Fatih Akaroğlu’nun kardeşi Hasan Akaroğlu da arama çalışmalarına başladı.

O sırada okulun kaba inşaatını yaptıklarını anlatan Akaroğlu, kardeşinin altınların geride kaldığını gördüğünü söylediğini söyledi. Akaroğlu, “Bu okulu yapmak için 1989 yılında başladık. Buranın kaba inşaatını yaptık. Kardeşim okulu yapan kişinin, numarası bilinmemekle birlikte binanın temeline bir miktar altın bıraktığını gördü. Ayrıldı. Binanın bu kısmı. Onu bir çantaya ve bir parçaya sardı.” Tuval. Kardeşim müze yönetimine dilekçe yazdı. Şimdi onu arıyoruz.”

Çevredeki vatandaşlar aramayı merakla izledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir