"Enter"a basıp içeriğe geçin

Atatürk Üniversitesi’nde doğadan sofra bilimine proje başlatıldı

Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen ve Horizon Avrupa projeleri kapsamında kabul edilen “Doğadan Sofranıza Bilim” projesinin Avrupalı ​​araştırmacıların katıldığı gece etkinliğinde, çalışma paketinin ardından 130 okuldan bilim insanları ve öğrenciler bir araya geldi. : Ana çalışma paketi de tüm okullardan öğrenci ve halkın katılımıyla hayata geçirildi.

Atatürk Üniversitesi’ni barındırmak ve yönetmek; Erzurum Valisi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görüş ve destekleriyle çalışmaya başlayan projenin ana faaliyeti çerçevesinde, ana çalışma paketindeki öğrenciler, bilimsel ve sanatsal etkinliklerde; Deneyler, atölyeler, tiyatrolar, gösteriler gibi birçok konuyu uygulamalı olarak öğrendiler.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çumaklı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı J. Alba. İlker Şimşek, Gençlik ve Spor Bölge Müdürü Berdal Öztürk, Başkent Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatör Yardımcısı. Dr. Serkan Yıldırım ve Doğa Bilimleri Sofraya Projesi Direktörü Doç. Dr. Selda Urs, Dekan Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, Dekanlar, Müdürler, Birim Müdürleri, Akademisyenler ve Öğrenciler katıldı.

Proje Erzurum’da 25 Avrupa ülkesi ile birlikte kutlanıyor

Program proje koordinatörü Doç. Dr. Selda Urs, Doğadan Sofraya Bilim projesinin, Atatürk Üniversitesi’nin Çerçeve Programları kapsamındaki ilk koordinatörü olduğunu ve böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. Urs, bu projenin Erzurum’da 25 Avrupa ülkesinin kutlamasıyla birlikte kutlandığını vurguladı. Dr. Ömer Gomaklı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Ulusal ve uluslararası arenada hedeflediğimiz yeri almak için çaba göstereceğiz”

Üniversite Rektörü Chumaklı, Avrupa’nın önemli projelerinden biri olan Horizon Europe projeleri kapsamında kabul edilen “Doğadan Sofraya Bilim” başlıklı Avrupalı ​​araştırmacıların projesinin gecesinde bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu projeyi hızlandıracak adımlar. Atatürk Üniversitesi’nin son yıllarda bilimsel araştırma ve projeler alanında başarılara imza attığını, bu alanda verimli olabilmesi için çeşitli altyapı ve destek ofislerinin yanı sıra teşvik sistemlerini kararlılıkla uyguladığını söyledi.

Rektör Çomaklı: “Bu spesifik politikalar sayesinde bugün üniversitemizde geçmişe göre çok büyük bir araştırma ve proje sayısında artış sağladık. Nitekim bunun en önemli sonucu da şu anda Türkiye’nin en iyileri arasında yer almaktır. Birçok kriter dikkate alınarak seçilen araştırma üniversiteleri, bundan sonra da 65 yıllık üniversitemizin köklü geçmişine uygun olarak çalışmalarımızı sürdürecek ve hedeflediğimiz yerimizi Türkiye’de de almak için çaba göstereceğiz. ulusal ve uluslararası arenada.Bugün burada yapılacak olan bilim şenliği sadece üniversitemiz için değil, Erzurum ve hatta ülkemiz için de önemlidir. Bilimsel faaliyetler çerçevesinde AB projeleri. Bu uygulamalardan sadece Atatürk Üniversitesi’nin tek koordinatör ve koordinatör olarak başvurduğu “Doğadan Sofraya Bilim” projesi fon almaya hak kazandı.

“Bu etkinlikle halkımızı ve çocuklarımızı şenlik havasında yaşatacağız”

İki gün sürecek olan program, üniversitemiz akademisyenleri tarafından düzenlenen 58 etkinlikle bölge sakinlerine ve çocuklara şenlik havasında bilimi yaşatacak. Bu etkinlikler sayesinde araştırmacılar ve toplum bir araya gelecek, araştırma ve inovasyonun günlük hayatımıza neler getirdiği konusunda farkındalık yaratılacaktır. Proje ekibi, araştırmacıların toplum tarafından tanınmasını sağlamak, araştırmanın günlük hayatımız üzerindeki etkisini göstermek, gençleri araştırma alanında kariyer yapmaya teşvik etmek, eğitim ve ilgi çekici hale getirmek için aylardır çalışıyor. Bilim ve toplumu bir araya getirmek.

Ülkemizdeki en büyük bilimsel faaliyetlerden biri olan bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların sofraya konana kadar üretilmesi süreci bir deney vb. Bilim etkinlikleriyle fuar bir festival olarak sunulan Doğadan Sofraya Bilim Şenliği öğrenciler tarafından büyük bir coşku ve merakla karşılandı. Bilimsel etkinliklere deney ve gözlem yaparak katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de uygulamalı bilimlere ilgi gösterdiler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir