"Enter"a basıp içeriğe geçin

kullanılmış araba fiyat bobinleri

Erzincan’daki Pehlivan Kangal köpek çiftliğinde dünyanın en iyi bekçi köpekleri arasında yer alan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan Kangal başta olmak üzere saf ırk köpekler yetiştirilmektedir. Avrupa ülkelerinden bile sipariş edilen bazı saf ırk köpekler, kullanılmış arabaların fiyatını aşıyor.

Sağlam yapıları, 25 km’lik görüş alanı ve 2 km’lik kokusuyla dünyanın en iyi bekçi köpeklerinden biri olan Kangallar, heybetleri ve fiyatlarıyla adından söz ettiriyor. Dosta güven, düşmana korku aşılayan kangal köpekleri sadece yurt içinde değil yurt dışında da alıcı buluyor. Yurt dışından 80 bin dolara kadar satın aldığı kangal köpekleri, yurt içinde 750 bin liraya kadar satılabiliyor.

Erzincan’da saf kangal köpeklerinin yetiştirildiği Pehlivan Kangal Köpek Çiftliği’ne dışarıdan da hayvan talebi var. Merakla köpek yetiştirmeye başlayan Enes Sarıçiçek, kurduğu çiftlikte safkan kanguru köpekleri yetiştirmeye başladı. Çiftlikteki köpekler iri vücutlarıyla herkesin dikkatini çekerken, ayakları üzerinde duran köpekler sahibinin boyunu bile aşıyor.

Türkiye’nin farklı illerinden getirilen ve özenle bakılan her köpeğin farklı özellikleri vardır. Günlük bakımı yapılan ve sağlık kontrolünden geçirilen köpekler çiftlikte özel olarak yetiştirilmektedir.

Pehlivan Kangal Köpek Çiftliği sahibi Enes Sarıçiçek, çiftlikteki köpeklerin atalarının ünlü olduğunu belirterek, “Burada 25 köpeğimiz var. Hepsi asil. Atası bilinen köpekler. Burada üretiyoruz. iyi ırkların ortaya çıkması Her gün hayvan yemi pişiriyoruz Çiğ et vermiyoruz Veteriner kontrolünde düzenli olarak bakımını yapıyoruz Çok talep görüyoruz Özellikle salgından sonra hayvanlara olan talep çok arttı. Biz büyük köpekleri seviyoruz onlar daha çok ilgi görüyor 4 yıldır profesyonel olarak uğraşıyoruz Her ilden köpeklerimiz var Nevşehir, Kırıkali, Sivas, Kayseri, Ankara ve Balıkesir’den gelen köpeklerimiz var.”

Öğrencileri ile birlikte köpek çiftliğini ziyarete gelen Türkan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emre Dağ, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için bu çiftliği tercih ettiğini belirterek, Erzincan öğrencilerle birlikte.Çocukları eğlenmeye motive edebilmek için ikimiz de farklı okullardaki okulları tanıttık.Gezimizin güzergahında bugün Pehlivan Kangal Çiftliği de ziyaret edildi.Buranın adını daha önce duymuştuk. elimden geldiğince öğrencilerime hayvan sevgisi aşılamaya çalışıyorum.Çocuklara şefkat aşılamayı öğreteceğimiz ilk konulardan biri hayvan sevgisi.Burada da arkadaşlarımız bu güzel köpek ırklarını topladılar sağolsunlar bize de yardımcı oldular. Çocuklara Türkiye’nin ünlü köpek ırklarını gösterdik ve “İyi bir gün geçirdik” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir