"Enter"a basıp içeriğe geçin

Türkiye’nin Dünya Gençlik Başkenti 2023 ünvanı İstanbul’a verildi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul’un 2023 yılında Türk Dünyasının Gençlik Başkenti unvanını aldığını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Bursa’da düzenlenen Türk Devletleri Örgütü’nün gençlik ve spordan sorumlu altıncı bakanlar toplantısına katıldı. Bedevi oyunlarında binicilik sporları, güreşler, çeşitli yarışmalar ve gösterilerin büyük bir şölene dönüştüğünü dile getiren Kasapoğlu, “Türkiye’de OTS’yi çok önemsiyoruz ve yapılan tüm çalışmaları eksiksiz yerine getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu çatı altında, bir önceki toplantımızda imzaladığımız Gençlik Değişimi Mutabakat Muhtırası doğrultusunda ilk Çok Taraflı Gençlik Değişimi programını Ağustos ayında İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirdik. ülkeler arası birlik, beraberlik ve kardeşliği daha üst seviyelere taşıyacak, ilk gençlik gönüllü eğitim programını 1-5 Ağustos 2022 tarihlerinde ülkelerimizden 80 gencin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdik. Derneğin genç gönüllüleri burada yaptıkları çalışmalarla Squeak Futbol federasyonları arasındaki iş birliği ve bu işbirliği sonucunda takımlar arası müsabakaların sayısının artması önemli. Bir kez daha anti-doping ve bu kapsamda atılan adımlar. Özellikle spor alanında olduğu kadar gençlik alanında da tüm kardeş ve dost ülkelerle yeni işbirliği mekanizmaları geliştirmeye her zaman açık olduğumuzu, Her türlü işbirliğine hazırız. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde spor yeteneklerinin incelenmesi ve spor rehberliği programı kapsamında edindiğimiz tecrübe ve gelinen noktayı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

“İstanbul’umuz bu unvanı gururla taşıyacaktır”

“2023’te Türk dünyasının gençlik başkenti ünvanı ülkemize devredilecek. Bu anlamda çok şey taşıdığımızı ve hep birlikte bu bayrağı yeniden yükselteceğimizi belirtmek isterim. Bu vesileyle, Türk dünyasının seçkin gençliğinin yeni başkentini sizlere duyuracağız hayırdır sadece ülkemizin geleceği anlamına gelir bu günler için de çok önemlidir ve inanıyoruz ki İstanbul’umuz bu unvanı gururla taşıyacak ve ülkemizi daha da güçlendirecektir. Türk dünyası gençliği arasındaki kardeşlik ve bağlılık ve işbirliğimizin artması çok daha fazla, ‘Gençlik Başkenti’ ilan ettiğimiz organizasyon çatısı altındaki Genç Girişimciler Forumu’nun İstanbul’da gerçekleşmesini temenni ediyorum. , Genç Liderler Forumu ve Genç Liderler Forumu gibi çalışmalar ve projeler.”

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Farid Gaypov, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Azmat Djamankulov, Özbekistan Sporu Geliştirme Bakanı Adkham Ikramov, Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanı Darhan Kedirali ve Dışişleri Bakanı Darhan Kedirali Türkmenistan Spor ve Gençlik Gulmirat Agamiradov. Ayrıca Özbekistan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Dairesi Başkanı Alisher Sadulayev, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Serik Zarasabaev, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matisse ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amiryev de hazır bulundu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir