"Enter"a basıp içeriğe geçin

Samsun’da DAİŞ bağlantılı olduklarından şüphelenilen 3 kişinin adli gözetimi

Mahkeme, Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3 yabancıyı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yönetim ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, silahlı terör örgütü DEAŞ’ın eylem ve faaliyetlerini, yapılan çalışmalar doğrultusunda engelledi. Geçmişte örgütte görev yapan kişilerin kimliklerinin tespiti için açık kimlikleri ve ikametgah adresleri belirlenirken, dün sabah Kadam ve Atakum bölgelerindeki adreslere eş zamanlı operasyon yapılarak yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı. . Özel Harekat Şube ekipleri ve İstihbarat Şube ekipleriyle koordineli olarak yürütülen operasyonda 5 yabancı zanlı yakalanarak gözaltına alındı. DAİŞ zanlılarına ve evlerine ait dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu.

Dün Samsun Adliyesi’ne sevk edilen iki zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. TEM Şube Müdürlüğü’nde soruşturmaları tamamlanan YYNN, TNMM ve AML de bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Döner mahkemede ifade veren üç IŞİD zanlısı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir