"Enter"a basıp içeriğe geçin

ASELSAN’dan profesyonel eğitim desteği

ASELSAN Sivas ile Sivas Milli Eğitim Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Atatürk Teknik ve Mesleki Eğitim Merkezi (MTAL) Yeterlik Tazmin Programına kayıtlı öğrencilere eğitim ve istihdam sağlanacak.

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü Aselsan Sivas Binası’nda imza töreni düzenlendi. İmza törenine Milli Eğitim Müdürü Ergovin Aslan, Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cefas Osman Yıldırım, Şube Müdürü Özkan Çamcı ve Atatürk Müdürü MTAL Müdürü Recep Basmaji katıldı.

Mesleki eğitim alanında işbirliklerinde başarılar dileyen Osman Yıldırım, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış işgücünün oluşturulması için çok önemli bir adım atıldığını belirtti. Yıldırım, bu alanda yürütülen çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, gelişen ve hızla değişen teknoloji çağında bu gelişime ayak uydurabilecek ve yeni teknolojiler geliştirebilecek insan kaynağına ihtiyaç olduğunu söyledi. .

Ergovin Aslan ise mesleki eğitimin Türkiye’nin kalkınması ve kalkınması için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu amaca hizmet eden önemli çalışmaların yerel bazda yürütüldüğünü ifade etti. Aslan, Sivas’ta mesleki eğitimin gelişmesiyle birlikte öncülüğünde başlatılan mesleki eğitim seferberliği çerçevesinde tüm sektörlerin büyük bir titizlikle analiz edilerek mesleki eğitim alanında yeni bir yol haritasının belirlendiğine dikkati çekti. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Bakanımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için gerekli adımları bir bir atıyoruz. Bugün burada imzaladığımız işbirliği protokolü bunun en güzel örneklerinden biri. Bu çalışmalarla, ülkemizde savunma sanayii alanında öncü ve güçlü kuruluşlardan biri olan bu Aselsan tesisinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün oluşumuna ve geniş bir yelpazede bilgili, donanımlı personel yaratma çabalarına katkıda bulunmayı umuyoruz. ve savunma sanayinde ülkemizin ilerlemesine katkı sağlayacak bilge insan kaynağımızdır. Tüm sektörlerimizle işbirliği yaparak eğitime dayalı istihdam ve kalkınma modelini tanıtmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

İmza töreninin ardından Aselsan Sivas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Arguvin Aslan’a hediye takdim etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir