"Enter"a basıp içeriğe geçin

Samsun’dan 8 ayda 162 ülkeye 856.5 milyon dolar ihracat

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zaki Merzioğlu, yılın ilk sekiz ayında Samsun’un 81 fasılda 162 ülke ve altı serbest bölgeye 856 milyon 559 bin dolar ihracat yaptığını söyledi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Özel İhracat Sistemi verilerine göre yayınlanan ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Salih Zaki Merzioğlu, geçen yılın ilk sekiz ayında 823 milyon 788 bin 507 dolar ihracat yapan Samsun’un bu yılın aynı döneminde 856 milyon 559 bin 460 dolar ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Samsun’un Ocak-Ağustos ayları arasında 162 ülkeye ve 6 serbest bölgeye ihracat yaptığını kaydeden Morzioğlu, en fazla ihracatın yapıldığı beş ülkenin sırasıyla Rusya Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Peru ve Fas olduğunu ve bu ülkelerin Almanya olduğunu söyledi. ve Gürcistan. Mısır, Birleşik Krallık ve Dominik Cumhuriyeti’nin davayı takip ettiğini söyledi. Murzyoğlu, Samsun’un ilk sekiz ayda yaptığı ihracatla Türkiye’de 19. sırada yer aldığını da sözlerine ekledi.

Daha fazla ürün ihraç edildi

Ocak-Ağustos 2022’de Samsun’dan daha fazla ihraç edilen ürünler hakkında da açıklama yapan Başkan Murzyoğlu, “İlimizden ilk sekiz ayda ihraç edilen ilk beş emtia ‘demir-çelik’, kara taşıtları” dedi. “,” balık ve kabuklular “,” kazanlar, makineler ve mekanik cihazlar “geldi. Bunu “makine ve elektrikli ev aletleri”, “demir veya çelik eşya”, “silahlar, mühimmat ve bunların aksam, parça ve aksesuarları”, “kauçuk ve kauçuk ürünler” ile “yenilen meyve ve kuruyemişler” izledi. Baktığımızda ilçemizin ilk sekiz ayda 81 bölüm yayınladığını görüyoruz. İhracatımızın artmasıyla birlikte ürün çeşitliliğimiz ve ülke sayımız da artıyor. Bunlar valiliğimiz için sevindirici gelişmeler” dedi.

“Yeni ihracat personeli yetiştireceğiz”

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un üretim potansiyelinin çok büyük olduğunu belirterek, “Öncelikle dünyanın her yerine ihracat yaparak ülkemizin gücüne güç katan, Samsun’u gururlandıran tüm girişimcileri ve firmaları yürekten kutluyorum. Tüm zorluklardan Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına çivi çakan herkes Yanlarında olup sonuna kadar destekliyoruz Bu da sanayicinin kazanması demektir Yeni yatırım yeni iş fırsatları demektir Üretimi ve yatırımı daha fazla desteklemeli, rekabet gücünü korumalıyız Samsun’un ekonomik kalkınma potansiyelini yüksek verimliliğe kanalize etmek ana hedefimizdir.Bu hedef doğrultusunda kaynaklarımızı doğru yöneterek üyelerimizin yetkinliklerinin gelişimine doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayacak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalardan biri de Eğitim Odası Vakfımız adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 3 Ekim’de başlayacak olan “Uygulamalı İhracat Personeli Yetiştirme Projesi”dir. 8 gün boyunca uyguladığımız, ihracatımızı daha da artırmak için personel yetiştireceğiz. Bu şehrin ulaşabileceğini biliyoruz. Çok yüksek ihracat yaptı. Burada en önemli konu sürdürülebilir bir artışın sağlanmasıdır. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak dün olduğu gibi bugün de Samsun’un ihracat kapasitesinin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir