"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kostipa’da terk edilmiş binalar birer birer yıkılıyor

Şişli-Kostepe semtinde güvenlik olaylarının yaşandığı 18 terkedilmiş binadan ikisi belediye ekiplerince yıkıldı. Şişli Kaymakamı Ahmet Gazikaya ilçeye gelerek sitede çalışmalara devam etti.

Asayişle ilgili çeşitli olayların yaşandığı Şişli Koshtepe semtinde terkedilmiş 18 binanın yıkımına başlandı. Terk edilmiş iki bina belediye ekipleri tarafından zamanında yıkılarak kamu güvenliğini tehlikeye attı. Yıkım sırasında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazikaya ve Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan çalışmaları kontrol etti.

“Ciddi güvenlik olaylarının yaşandığı Koshtepe’de terkedilmiş binaları yıkmaya başladık”

Şişli Kaymakamı Ahmet Gazikaya, metruk binalarda başta uyuşturucu olmak üzere birçok suça rastlandığına işaret ederek, “Bugün burada, Şişli belediyemize bağlı Kuştepe semtindeki metruk binaların belediye başkanlığı ile birlikte yıkım sürecini başlatıyoruz. Hepiniz biliyorsunuz Kuştepe ve Şişli’nin diğer mahallelerinde kullanılmayan, zamanla terkedilmiş, ciddi güvenlik olaylarının yaşandığı terk edilmiş binalar var. diğer suçlar, özellikle uyuşturucu, ilçenin durumuna göre değişiyor. Emniyet teşkilatımız her akşam bu terkedilmiş binaları kontrol ediyor ve içlerinde asayiş olaylarına yol açmamak için büyük çaba gösteriyor.”

Şişli’de 111 terkedilmiş binamız var.

Terkedilmiş binaların birçok suça ev sahipliği yaptığını söyleyen Kaymakam Kaya, “Şişli ilçemizde toplam 111 terkedilmiş binamız var. 64’ü halen rezervde, belediye giriş çıkışları engellemek için önlem almış ancak 47 Bunlardan başta uyuşturucular olmak üzere birçok suça ev sahipliği yapan rezervde kalmayan ilaçlar terk edilmektedir.Bu nedenle bugün İçişleri Bakanlığımızın talimatları ve Bakanımızın talimatları doğrultusunda naklederiz. Valiliğimizin gözetim ve denetimi altında Belediye Başkanlığına seri emirler iletilmiştir.Belediye Başkanımıza da teşekkür ederiz.Valimizin talepleri doğrultusunda Başta Fen İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü olmak üzere Valiliğimizin talepleri doğrultusunda Koshtapa Mahallesi’nde 18 metruk binanın yapım ihalesini yaptılar ve bugün 14’ünün yıkımına başladılar.”

“Vatandaşlarımızı rahatsız eden yerler yıkılacak”

Kaymakam Kaya, ilk binanın yıkılacağı yerden terkedilmiş binaların yıkımının devam ettiğine değinerek, “Bu nedenle Koshtepe bölgesi başta olmak üzere diğer mahallelerimizde her türlü önleyici tedbiri alırken, eski binaları yıkacağız. Bu güvenlik olaylarının taşıyıcısı olan yerler hem de sakinlerimiz.” İçinde ve bugün apartmanda yaşayan hemşehrilerimiz. Bu terk edilmiş binanın yıkılmasıyla birlikte bu sokaktan geçen hemşehrilerimizin yaşamlarına devam etmelerini umuyoruz. daha rahat ve huzurlu bir şekilde.”

Mahalleli yıkım kararından memnun

Mahalle sakinleri, terkedilmiş binaların yıkılmasıyla çirkin tablonun ortadan kalktığını ve mahallenin daha güvenli hale geldiğini bildirdi. Koştepe’de oturan Ufuk Ünlü, “Bu binalarda uyuşturucu var, Koştepe gibi bir yerde biliyorsunuz zaten. En doğru kararı verdiler, bana kalsa buradaki her şeyi yıkıp belediyeye verirdim. Tıpkı Hacıhusrev’de olduğu gibi. Ne de olsa burası uyuşturucu bataklığına döndü yani buradaki teyzelere sorsan benim gibi derler.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir