"Enter"a basıp içeriğe geçin

Karsta’da tutuklulara el sanatları gösterildi

Karslı tutukluların yaptığı mermer eserler mahkeme salonunda sergilendi.

Kars Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı İzleme Müdürlüğü, “Mermer Sanatı Sergisi”nin açılışını yaptı. Başsavcı Abdullah Amanfarmez tarafından açılan sergide, hükümlülerin yaptığı ebro katılımcıların beğenisine sunuldu.

Yoğun ilgi gören sergide konuşan Başsavcı Abdullah Amanfermz, “Bildiğiniz gibi denetimli serbestlik, infaz hukukumuzda bir infaz sistemi, toplum temelli bir infaz sistemidir. Bu infaz sisteminin yürütücüsü Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzdür. Müdürlüğümüzün çalışanları ve paydaşları ile birlikte bazı faaliyetleri var.Hükümlüler arasında adli mercilerce hüküm giymiş ve denetim özgürlüğüne mahkum edilmiş çocuklar var.Ergenler ve yetişkinler var.Onları topluma kazandırmak için çalışmalar olduğunu söyledi. suçu önlemek, bireylerin kendilerinin ve toplumun güvenliğini sağlamak ve buna katkıda bulunmak, gerektiğinde bazı eğitim ve seminerler yoluyla onlara meslek kazandırmaktır.” .

Amannferms, “Bugün burada sunduğumuz mermer eser sergisi rekreasyon faaliyetleri çerçevesinde yapılmış bir çalışmadır. Her biri hükümlülerin eseri olan faaliyetlerimiz” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Savcısı Abdullah Amanfermz ve beraberindeki heyet açılış sergisini gezdi. Adliye personeli, eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de kırtasiye malzemesi dağıttı.

Serginin açılışına Başsavcı Abdullah Amanfermz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Kotan, İdare Mahkemesi Başkanı Karim Yunusoğlu, Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Engin Şahin, İzleme Müdürü Hakan Hochgörn, STK’lar, daire başkanları, hakim ve savcılar katıldı. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir