"Enter"a basıp içeriğe geçin

Eylül sonunda

Yıl sona ererken, şiirlerde, türkülerde, eserlerde, isimlerde canlı kalan Eylül ayını geride bırakıyoruz.

Geriye dönüp baktığımızda, insanların 12 ay içinde en mutlu, en sakin ve en mutlu oldukları aylardan hangisinden bahsedebiliriz?

Mersin’in Mezitli ilçesinde yılın son haftasında meydana gelen terör saldırısı da anıldı. Siyasi tartışmalar ya da ülke yöneticilerinin olayları farklı yönlere çekerek algılarıyla “yönetim başarısızlıklarını” hafifletmeye çalışması ayrı bir olay.

Ülke vatandaşları ekonomik sıkıntı içinde yaşarken, “tasarruf” tavsiye ettikleri kişilerin hayatları farklı olunca, halkın yöneticilerine olan güveni sarsılır.

Ülke para birimi yabancı para birimleri karşısında en düşük seviyesine gerilerken, bu çöküş karşısında yabancı yatırımcıların beklentileri veya yerli yatırımcılardan üretim de artıyor.

Seçim yapabilmek için birbirine çamur atmayan politikacıların kendilerini beyaz kaşık süt ve diğerlerini çamura bulanmış görmekten vazgeçmeleri gerektiğini söylüyorum.

Bir milletvekili çıkıyor ve emekli maaşlarının yüksek olduğunu, hatta azaltılması gerektiğini anlatan broşürler yayınlıyor. Türkiye’de 3 bin 500 lira ile tek başına yaşayan emekli bir kişinin bile bugün ayı bitirecek durumda olmadığı açıkken, iktidardaki milletvekilinin vatandaşın aklıyla dalga geçip geçmediği konuşuluyor.

Gündemi oyalayıp başka olayları gündeme getirerek yönetimdeki başarısızlıklarını örtmeye çalışmak için farklı bir olay olarak mı görüyorlar?

Önümüzdeki kış aylarında yurttaşların nasıl ısınıp geçimlerini nasıl sağlayacaklarına çözüm bulunması gerektiğinde, terör saldırısına odaklanarak aynı sözleri söylemenin ne anlamı var?

Talihsiz bir terör saldırısı gerçekleşti, olayın ardından devlet istihbaratı ve gerekli olan mutlaka yapılacaktır. Güvenlik güçlerinin işini yapması, politikacıların vatandaşların geçim kaynaklarını ve çözüm yollarını konuşmaları için.

İktidar partisinin lideri, bir siyasi parti programına “örtülü” katılıma ve amblemlerini taşımasına tepki olarak konuşuyor. Başları açık veya örtülü insanlar arasında ayrım yapmak ya da böyle insanların belirli bir bakış açısına sahip olması gerektiğini düşünmek akıllıca olmamalıdır. İnsanlara ‘insan’ denmesi gerekirken, onlara ‘tahıl’ demek ahlaki olarak doğru olmamalıdır. Sizin partinizdeyken ‘caiz’ mi oluyor, diğer siyasi partilerde ortaya çıktığında ‘model konu’ veya ‘günah’ oluyor mu?

Ülke yönetiminde bu tür tartışmalar yerine emeklilerin ve asgari ücretlilerin ay sonunu nasıl geçirdiklerini ve dengeli beslenip beslenemeyeceklerini tartışmalısınız.

Okula giden çocuklar için yumurta yemenin önemi tartışılmazken, okula giden öğrencilerin yaşamlarına yumurta, zeytin ve peynir gibi besinlerden uzak kahvaltı yaparak çözüm bulunmalıdır.

Önemli olmak iktidarda olmak veya iktidarda kalmak değil, vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaktır. unutma; Akıl sadece insanda bulunur, hayvanlar ise içgüdüleriyle hareket eder.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir