"Enter"a basıp içeriğe geçin

Metroda nefes kesen egzersiz

Bursa’da toplu ulaşımın bel kemiğini oluşturan Bursaray hattında tramvayda yapılan tatbikatlar gerçek gibi gelmedi. İtfaiye ekipleri, Afgan hava savunma güçleri ve UMKE ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta yangın kısa sürede söndürülürken, yaralılar başarıyla tahliye edildi.

Bursa Şehir Belediyesi, bir yandan raylı sistem başta olmak üzere toplu taşıma araçlarında konforu artırmaya yönelik adımlar atarken, diğer yandan yolcu güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için kazaları en az hasarla önlemeye çalışıyor. Bu kapsamda şehir içi toplu taşımada en büyük yükü taşıyan raylı sistem hattında yangın tatbikatı yapıldı. Gece 02:00’de gerçekleştirilen tatbikatta metroda bulunan “Osmangazi istasyonu ile Şehreküstü istasyonu arasındaki tünelde” yangın çıkmasıyla üniversite – Arabayatağı seferini senaryolaştırdı. Yangın nedeniyle vagon hizmet dışı kalırken, tekne hemen merkezi arayarak durumu bildirdi. Haber üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri, en yakın kaçış fuarının olduğu noktaya ulaştı. İtfaiye ekipleri, hattın kesilmesinin ardından yangını söndürme çalışmalarına başladı. İkisi ağır olmak üzere dört yaralı AFAD ve UMKE ekibi, sedyeyle vagondan çıkarıldı.

Sahada başarıyla tamamlanan tatbikata tanık olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanı Mohamed Amin Tarim, metro hatlarında yangının sık rastlanan bir durum olmadığını, meydana geldiğinde ciddi sonuçlar doğurabilecek bir olay olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle yılda en az bir kez bu tür tatbikatlarla olası metro yangınlarına ve kazalarına hazırlıklı olduklarını belirten Tarım, “Bu şekilde durumu hat üzerinde görüyor ve kurtarma ekiplerinin uygulamasıyla yangına müdahale sürecini test ediyoruz.” “Başarılı bir tatbikat yaptık” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir