"Enter"a basıp içeriğe geçin

Balkali Hastanesi’nin önceki yönetimi devletin 500 milyon lira kaybetmesine neden olmuştu.

Adana’da Balkali Hastanesi’ne yönelik “rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma” operasyonunda eski hastane müdürü ve eski başhekim yardımcısı da dahil olmak üzere sekiz kişi tutuklandı.

2019 Çukurova Üniversitesi Denetim Raporu’nda, Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 492 milyon 461 bin 426 zarara yol açtığı, 2018-2021 döneminde tek ihale ve 53 doğrudan satın alma yöntemiyle zarar ettiği belirlendi. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre kurumun kamu ihale usullerine göre verilmesi gereken tekliflerin çeşitli kategorilere ayrılarak Sayıştay denetim raporunda yer alan hususların sağlandığı denetim raporunda belirlenen kurum, anons yapılmadan ve talimat alınmadan, acil durumlarla sınırlı olmayan ve bunları Saklayabilen tıbbi sarf malzemelerinin doğrudan satın alınması suretiyle zararın bu ve benzeri sebeplerden kaynaklandığı tespit edilmiştir.

Adana Polisi (KOM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Maliye ekipleri, ihbar üzerine Balkale Hastanesi’nde takibe başladı. Yapılan takipte, 2018-2021 yıllarında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tıbbi malzeme ve ticari alımların da dahil olduğu ihale ile doğrudan alımların tahrif edildiği ve toplam 3 milyon lira zararın olduğu kararlaştırıldı. . halka 677 bin lira. Soruşturma doğrultusunda, duyurulmadan ve talimat verilmeden açılması gereken ihaleler; Direkt satın alma ile yapıldığını belirtti.

Dosyadaki zanlıların hesaplarının hareketlerini inceleyen ekipler, aralarında ve şirketler arasında toplam 8 milyon 855 bin lira, para transferleri ve havaleleri olduğu sonucuna vardı. Yürütülen soruşturmada Cumhuriyet Savcılığı, aralarında Balkali Hastanesi eski başhekimi, Turks ve Caicos Adaları eski başhekim yardımcısı Ko ve eski başhekim Ali Ö. Kararın ardından ekipler, 26 Eylül’de şafak vakti düzenlediği eş zamanlı operasyonda 28 zanlıyı gözaltına aldı. Unvan aramalarında ruhsatsız tabanca, tüfeğe özel dergi, Balkalı Hastanesi ile ilgili çok sayıda doğrudan ihale ve satın alma belgesi, 3 adet pul ve çok sayıda dijital eşya ele geçirildi.

Hastane Müdürü Ali Ö. Başhekim yardımcısının da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 20 zanlı adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir