"Enter"a basıp içeriğe geçin

Juan Mata: Galatasaray’a şampiyonluklar kazanmak ve oynamak için geldim

İspanyol futbolcu Juan Mata, Galatasaray’da sarı-kırmızılı takıma şampiyon olmak, kupalar kazanmak ve oynamak için geldiğini söyledi.

Galatasaray’ın İspanyol futbolcusu Juan Mata, GSTV’ye açıklamalarda bulundu. Mata’ya sarı-kırmızılı formayla çıktığı ilk maçta neler hissettiği sorulduğunda, “İlk kez Galatasaray forması giymekten büyük gurur duydum. Arkadaşlarımla birbirimize alışmaya başladık. Gerçekten çok güzeldi. Binlerce taraftarla bir dostluk maçında birlikte oynamak ve sahada olmak harika bir duygu.Uzun bir aradan sonra, “Antrenman yapmayan ve takımı için oynayan biri olarak sahada olmak benim için önemliydi. . Kendimi izleme ihtiyacı hissettim. Ama arkadaşlarımla iyi ilişkiler kurabileceğimi ve başarılı olabileceğimi gördüm. Bu yüzden oynamaktan mutlu oldum.”

‘Süreç çok hızlı gelişti’

34 yaşındaki futbolcu, transferinin çok hızlı geliştiğini belirterek, “Çok hızlı imzaladık. Kariyerimin bu döneminde Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamam gerekiyordu. Buraya şampiyon olmaya, kazanmaya geldim. kupalar ve tabii ki gerçekten oynuyorlar ve ben de bunu istedim.” Böylece hızla gelişti. Transfer dönemi bitmek üzereydi. Menajerim de koçumuzla çok hızlı bir şekilde konuştu. Buraya gelmek için çok heyecanlıydık, hemen bir uçağa atladım ve transfer dönemi bitmeden buraya geldim.”

“Türkiye ile ilişkim çok eskilere dayanıyor”

İspanyol futbolcu, futbol kariyeri hakkında şunları söyledi: “Türkiye ile ilişkim çok eskilere dayanıyor. İspanyol milli takımı ile oynadığım maçı hatırlarsak, ilk olarak Türk milli takımı ile Bernabeu’da tanıştık. İkinci maçımızı burada oynadık. İstanbul’da Ali Sami Yen Stadı’nda eskisi bu yüzden o zamandan beri Türkiye ile bağlantım var Valencia’dan sonra Chelsea’ye taşındım sonra Manchester United’da 8 yıl geçirdim orada harika taraftarlar ve harika statlar vardı Çok keyif aldım.Artık iyi bir kariyerim olduğunu düşünüyorum.Ben de bu güzel şehirden (İstanbul) keyif almaya çalışıyorum.Burada da çok heyecanlıyım.Çok güzel bir yere geldim.Geçmişte burada oynadık. (Türkiye’de),ama bir takımdayken başka bir takıma gitmeyi hayal etmek zor.Çünkü o zaman takımına gidiyorsun Özel.Odaklanıyorsun.Bursaspor,Fenerbahçe,Başakşehir ile oynadık.Arda gibi harika Türk oyuncular vardı. Turan onları görünce heyecanlandım ne oldu? “O zamanlar iyi oynuyorlar sanıyordum” dedi.

“Burada çok fazla enerji var.”

Juan Mata, Galatasaray ile ilgili düşüncelerini açıklayarak, “Burada fazla vakit geçirmedim ama burada çok fazla enerji var. Birlikte çalıştığımız herkes bize gerçekten yardımcı oluyor. Harika bir atmosfer oluştu. yabancı ve Türk arkadaşlarla çok yakın bir ilişki sadece sahada değil.” “Birlikte, insani değerler olarak, saha dışında birbirine çok iyi uyan kaliteli insanlar olduğumuzu hissediyoruz. İstanbul’u pek görmeye vaktim olmadı. Ama bence harika bir kültür var. Aynı zamanda büyük bir tarihin parçası. Aynı zamanda tarihin de büyük bir parçasıdır. “Çok görmek istiyorum. Daha fazla zamana ihtiyacım var. Bence bu harika şehri görmek ve öğrenmek için daha fazla zamana ihtiyacımız var.”

“Okan’ın oyuncularıyla yakın ilişkiler içinde olduğunu düşünüyorum”

Teknik Direktör Okan Boruk’a gelince, Mata, “Okan Hoca ile yaklaşık iki hafta çalıştık. Daha yeni tanıştık ama Başakşehir’in teknik direktörü ünlüyken onlara karşı oynadık ve burada kaybettik. Bence harika bir insan. Oyuncularıyla yakın ilişkileri olan biri bence.” Bizimle antrenman yapıyor ve etkinliğini gösteriyor. Gerçekten, bizimle oynayabilirse çok şanslı oluruz.”

“Takımımız hem Türk hem de yabancı oyuncu olarak kaliteli”

Tecrübeli futbolcu, takımda kaliteli oyuncular olduğunu belirterek, “Kulüp büyük takımlardan gerçekten en iyi oyuncuları getirmek için büyük çaba sarf etti. Hem Türk oyuncuları hem de yabancı oyuncuları düşündüğümüzde kadromuz gerçekten harika. .Kalite.Bütün oyuncular kaliteli ve bence hocamız da bu oyuncularla oynuyor.” Şampiyon olmak için takımın birleşmesi gerekiyor. Turnuvalar bireyler tarafından kazanılmaz. Yani birbirimizi tanımaya devam ediyoruz. Bu tanıma sonucunda daha iyi bir takım olarak oynamayı öğrendik. Son olarak şampiyon olmak için savaşmaya devam ediyoruz.” Kariyerinde hiç lig şampiyonluğu kazanmadığını hatırlatan Juan Mata, “Antrenörümüz ve takım arkadaşlarımızla Premier Lig’i kazanmak ideal olurdu. Premier Lig’in şampiyonu olmak için çalışıyoruz. Şampiyon olduğumuzda şu anda en çok istediğim şey hayranlarımızla parti yapmak.”

“Daha fazla puan kazanmak için taraftarlarımızın yanında olmalıyız”

34 yaşındaki futbolcu Galatasaray taraftarının çok farklı olduğunu belirterek, “Daha önce büyük kulüplerde çok coşkulu taraftarlar gördüm. Ama buraya geldiğimde orada taraftarların bizi şevkle desteklediğini görmek benim için çok farklıydı, hele ben gittiğimde taraftarlar. Lig maçını iki hafta önce tribünlerde izliyordu. İç saha maçlarımızda, iç saha maçlarımızda “Kendimizi göstermek için onların desteğine ihtiyacımız var. Daha fazla puan kazanmak için birlikte olmalıyız ve bence taraftarların tutkusu çok önemli.”

Takımdaki genç oyunculardan bahseden Mata, “Karim ve Younes hakkında konuşmak gerekirse, bire bir çok iyi oyuncular ve kanatta bize çok yardımcı oldular. Genç oldukları için zaten yüksek- Kaliteli oyuncular İstikrarlı olmaları onlar için önemlidir İster maçlarımızda ister maçlarımızda milli takımda oynamaları açısından sürekliliğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum Her zaman en üst seviyede oynamak Üst seviye bir oyuncu ile maçlarımız arasındaki farkı düşünüyorum. diğer oyuncular sadece zihniyet farkıdır Üst düzey bir oyuncu olmak için her gün antrenman yapmak ve ciddi bir şekilde kendinizi bu antrenmana vermek zorundasınız.” Bunu yaptıktan sonra her oyuncu zaten üst seviyede olacak. Bir Mata olarak onlara bu tür tavsiyelerde bulunacağım.”

“2017 yılında oluşturduğumuz Ortak Hedef, normalliği futbolla buluşturuyor”

Futbolcular olarak sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Juan Mata, “Futbolcular olarak özel bir yerdeyiz. Elbette bu özel yerde olmanın getirdiği bazı sorumluluklar var. Sporun, özellikle futbolun olağanüstü bir yeri var. “İnsanlarla uğraşmak. Goal’de normal hayatı futbolla birleştiriyor ve maaşlarımızın bir yüzdesini bağışlıyoruz. Topluluğu daha sürdürülebilir ve daha yakın hale getiren bir proje yapmak istedik. İlk başta bireysel bir oyuncu olarak başladım. Şu anda birden fazla oyuncumuz var. Bu projede 300 oyuncu Gerçekten harika Bence yardımcı oluyor, Yardım etme ve futbolla topluluk oluşturma açısından Çok güzel bir duygu Bu seni tamamlanmış hissettiriyor Yardım etmeye çalıştığın insanları ziyaret edebilmek gerçekten harika bir duygu onlarla yüz yüze tanışın Oscar Vakfı (kuruluş) aynı zamanda dünyanın her yerinde .sosyal değişim bilinci ve sorumluluğu için) diğer Gidip görmek harika bir duyguydu, birlikte çalıştığımız vakıfların nasıl çalıştığını ve ne kadar harika olduğunu. , üyeler olarak gerçekten bu kurumların nasıl çalıştığını, ne yaptıklarını, ne kadar çaba harcadıklarını görmek istiyorlar. Herkesin katılabileceği dünyanın en büyük kulübünü kurun. Bu gerçekten harika bir duygu.”

Başarılı futbolcu, “çünkü hayalim profesyonel futbolcu olmaktı. Ve bu benim hayatta karşılaştığım tüm engelleri aşmak için motivasyonumdu. Her seferinde başarılı oldum. Hep bu mücadeleyi sürdürdüm.”

“Annem, babam ve kardeşimin desteğiyle kendimi geliştirebildim”

Juan Mata’ya hayatındaki kahraman sorulduğunda, “Babam, annem ve tabii ki kardeşim derdim. Babam futbolcuydu. Küçüklüğümden beri beni stadyumlara götürürdü. Teşekkürler. . Annem, babam ve kardeşimin desteğiyle kendimi geliştirebildim.” Eğitimimde ve kim olduğumda onların büyük payı var. Onların desteğiyle buralara geldim. Onların desteğiyle onlara geldim. “dedi.

64 numarayı ailem 1964 doğumlu olduğu için giydim.

İspanyol futbolcu, Galatasaray’da neden 64 numarayı seçtiğini, “Genellikle 10 numarayla oynuyorum çünkü önemli bir rakam. Çok sevdim. Futbolda önemli olan hücum orta saha oyuncusunun giydiği numara. Sevdiğim bir sayı 8. 8 numara bendeydi gururla Ronnie 10 numaraya gidecekti ve onu çıkarmak zor oldu (gülüyor) Annem geçen sene vefat etti 1964 doğumlu o da aklıma geldi her zaman yanımda olduğunu ve 64 numara giydiğini hissetmenin bir yoluydu.” Babam aynı yıl doğdu. 64 numarayı giydiğimde yanımda olduklarını hissediyorum” dedi.

“Ayrıca spor yöneticiliği ve antrenörlük alanında yüksek lisans yaptım ve kurslara katıldım”

Juan Mata aldığı eğitimle ilgili şunları söyledi: “Real Madrid B’de 18 yaşımda başladığım bir spor pazarlama departmanı vardı. O zamandan beri eğitimime devam ettim. Madrid’den ayrıldıktan sonra devam etmek zordu. Tamamlayacağım. Spor Yöneticiliği ve son yıllarda eğitimlerim var, kurslara da katıldım aynı zamanda orada devam ediyorum ama şimdi futbola odaklandım ama bu onun dışında bir şey yapmayacağım anlamına gelmiyor. Kendimi başka şeylerde de geliştirmem gerekiyor.” Konuşmasını tamamladı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir