"Enter"a basıp içeriğe geçin

Nobel ödüllü Piskopos Jimenez Beloya, çocuklara cinsel istismarda bulunmakla suçlandı.

Nobel Barış Ödüllü bir Katolik din adamı olan Piskopos Carlos Felipe Ximenes, 1990’larda Belo’daki Doğu Timor başpiskoposuyken küçük çocuklara “cinsel taciz” yapmakla suçlandı.

Hollanda merkezli bağımsız haftalık haber dergisi De Groene Amsterdammer’de yer alan habere göre, Nobel Barış Ödülü sahibi Katolik din adamı Piskopos Carlos Felipe Zemenes, Doğu Timor Başpiskoposu olduğu 1990’larda “küçük çocuklara cinsel istismarda bulundu”. bitti. İsimlerini gizli tutmak isteyen tanıklar, 74 yaşındaki Bello’nun kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Haberlerde, Bello’ya yönelik cinsel saldırı suçlamalarının ilk olarak 2002’de ve aynı yıl ikinci papanın getirildiği bildirildi. John Paul’un, 1983 tarihli Kanun Yasası’nın 2. Bölümü uyarınca Bellow’un istifasını kabul ettiği bildiriliyor. Söz konusu ikinci paragraf şöyle diyor: “Görevlerini sağlık veya diğer ciddi nedenlerle yerine getiremeyen bir Piskoposluk Piskoposu resmen görevinden istifa etmelidir.”

Doğu Timorlu Piskoposlar Konferansı Başkanı Piskopos Norberto do Amaral’ın açıklamalarına göre Bello, Vatikan’ın getirdiği seyahat kısıtlamalarına tabi.

Eylül 2020’de Bello’ya uygulanan disiplin kısıtlamaları

Vatikan basın sözcüsü Matteo Bruni, “İnanç Doktrini Derneği bu davaya ilk kez 2019’da dahil oldu. Piskoposun davranışı nedeniyle, Eylül 2020’de cemaat ona belirli disiplin kısıtlamaları getirdi” dedi. Bir deyim.

Bello’ya getirilen kısıtlamalara da değinen Bruni, Bello’nun hareketlerinin, sarayla iletişimin ve Doğu Timor ile iletişimin yasak olduğunu belirterek, “Kasım 2021’de bu tedbirler değiştirilerek güçlendirildi. Her iki durumda da tedbirler resmen kabul edildi. hükümet. Piskopos.”

Bello, 1975’ten 1999’a kadar Endonezya’nın Doğu Timor’u işgali sırasında Doğu Timor halkının insan haklarına saygıyı ve kendi kaderini tayin hakkını teşvik etme çabalarından dolayı uluslararası tanınırlık kazandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir