"Enter"a basıp içeriğe geçin

Öğretmenlik yapmak için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde kaza geçiren bir Türk öğrenci tedavi için Türkiye’ye getirildi.

22 yaşındaki bilgisayar mühendisliği öğrencisi Mehmet Akbulut’a dil eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde otomobilin çarpması sonucu yaklaşık 900 metre sürüklendi. Çok zor bir dönemdi.Ayaklarından ağır yaralanan ve uçakla Türkiye’ye getirilen Akbulut, Amerika’daki doktorlara yürüyüp yürüyemeyeceğimi sorduğumda ‘Bilmiyoruz, belki yürüyemezsiniz’ dediler. ambulansla tekrar yürüyebilmem benim için büyük bir umut kaynağı oldu sağlık açısından gerçekten çok ilerideyiz.

Düzce Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan 22 yaşındaki Mehmet Akbulut, 14 Haziran’da dil eğitimi için ABD’ye gitti. Akbulut’a burada antrenman yaptığı sırada 28 Ağustos günü saat 21:00 sıralarında bisikletini sürerken otomobil çarptığı ve yaklaşık 900 metre sürüklediği iddia edildi. Kazanın ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde tedavi altına alınan genç, sırtından, dizlerinden yaralar ve ayaklarında yoğun doku kaybı nedeniyle tedavisine Türkiye’de devam etmek istedi. Ardından gerekli yazışmalar yapıldı ve Türk doktorlar Amerikalı meslektaşlarıyla temasa geçti. Hastanın durumu incelendikten sonra hasta yaklaşık iki hafta önce ambulansla Türkiye’ye getirildi. İstanbul Üniversitesi – İstanbul Tıp Fakültesi’ne getirilen yaralı gencin tedavi çalışmalarına hemen başlandı. İstanbul Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dr. Emekli Ofok ve ekibi, genç üniversite öğrencisini eleme sürecini yürüttü. Genç öğrenciye Amerika’da yürüyemediği söylenirken, İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi ile yürüyebildiğini bilmekten mutlu olduğunu söyledi. Profesör. Dr. Ufuk Emekli, genç öğrencinin başarılı tedavisi hakkında bilgi verdi.

“Çok üzgünüm, çok zor bir dönemdi ve geldiğim için çok mutluyum”

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Akbulut, ABD’de geçirdiği kazayla ilgili şunları söyledi: “ABD’de kısa süreli dil kursuna gittim, orada bir kaza geçirdim ve şu an buradayım. Kaza 21.00 sıralarında oldu. 28 ağustos / ağustos akşamı araba bana çarpıp 900m altına çekti.Orada kısa süreli tedavi gördüm memnun kalmadığım için ambulansla getirildim buraya çok üzüldüm çok zor bir zaman ve geldiğim için çok mutluyum.Dahası benim buradaki doktorlarımız çok ilgili,çok iyiler çok teşekkür ederim.Kazadan sonra vücudumdaki hasar büyük oldu.Zaten hastanedeki doktorlar Amerika tahribat karşısında şaşırdı ne yazık ki orada pek bir şey yapamadılar ama buradaki hocalarımız sayesinde çok iyi toparlandılar artık sanırım eve gitsem bile yaralar birkaç aya iyileşir ben bu şekilde hissetmek.”

“Amerika’da hastaneye kaldırıldığımda çok iyi anladım, Türkiye sağlıklı bir cennet”

Tedavisine Türkiye’de devam etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Akbulut, “Amerika’daki doktorlara yürüyüp yürüyemeyeceğimi sorduğumda ‘Bilmiyoruz, muhtemelen yürüyemezsiniz’ dediler. Çok zor olurdu ama Daha sonra tekrar yürüyebildim.Muhteşem bir kaynaktı.Umut benim için.Sağlık konusunda gerçekten çok ilerideyiz.Amerika’da hastaneye yattığımda bunu çok iyi anladım.Türkiye cennettir sağlık,bunun için geldim buraya. .Buraya kaza yüzünden geldim kardeşim.Ve ablam biliyordu, babam ve annem Kalp hastalarıydı biz onlara söylemedik.Biz geldikten sonra kardeşim anneme Washington Büyükelçiliği’nin çok iyi olduğunu söyledi. yardımcı oldular, teşekkür ediyorum. İstanbul’un beni kabul eden en iyi üniversitesi olduğum için gurur duyuyorum ve ülkemizin değerini ne kadar anlıyorum.”

“Yaraları kapanmaya hazır olacak ve ameliyat edeceğiz.”

Mehmet’in Türkiye’ye nakli ve tedavi süreci hakkında bilgi veren İstanbul Tıp Fakültesi Başkanı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Dr. Ofuk Emekli, “Amerika’da doktoruyla birkaç kez görüştük, Muhammed’in durumu hakkında bilgi aldık, sonra kabul edebileceğimizi söyledik. Yaklaşık bir hafta sürdü, Pazar sabahı ambulansla geldi. 8- Bizimle kalıyor. Haftada 10 gün.Muhammed’in iki ayağında da doku kaybı olmuş.Trafik kazası geçirmiş ve tabiri caizse sürüklenmiş sırtında bu sürüklenmeye ait yaralar var.O yaraları tedavi ediyoruz.Tedavisi Amerika’da uygulandı, onu kapalı bir yaraya çevirmeye çalışırken, ben de uçakla Ambulansa geldim birkaç gün içinde yaraları kapanmaya hazır olacak, bir iki ameliyat yapacağız ve sonra Muhammed’i fizyoterapiye vereceğiz. Umarım eriyen kaslarını tekrar güçlendirdikten sonra rahatça yürüyebilir.”

“Muhammed yürür, bizden farksız yaşar”

İstanbul Tıp Fakültesi’nin geçmişten günümüze Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olduğunu ve çok çeşitli operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Dr. Dr. Ufuk Emekli sözlerine şöyle devam etti: “Amerika’da ‘yürüyemiyorum’ derken ne demek istiyorlar açıkçası bilmiyorum ama Mehmet yürüyor, bir sorun olacağını sanmıyorum. Burası Mekteb-i Tıbbiye. -i ahane, gerçekten harika bir tıp fakültesi.” Biz de vaka yaparız. Halka hizmet açısından da rutin yaralanmalar, kanserler ve plastik cerrahi yapıyoruz. Muhammed bizden farklı olmadan geçimini sağlıyor, sorun değil. Bu bizim için rutin, her zaman karşılaştığımız yaralanmalardan biri.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir