"Enter"a basıp içeriğe geçin

Jorge Jesus: Taraftarlarımızın yardımıyla kazanmak istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, taraftarların yardımıyla AEK Larnaca’yı yenmek istediklerini söyledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. hafta maçında Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca ile yarın sahasında karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi teknik direktör Jorge Jesus, Ülker Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Her iki takım için de önemli bir maç olacağını belirten Jesus, “Larnaka, Dinamo Kiev’i yenerek gruptan çıkma yarışında olduklarını gösterdi. Evimizde oynamanın avantajını kendi lehimize kullanmak istiyoruz. Kazanmak istiyoruz. Taraftarımızın da yardımıyla. Rakipleri Avrupa’da tanınmasa da Boşnak ve Sırp “Mükemmel yabancı oyunculara sahip. Zorluklar olacak ama bu zorlukları lehimize çevirmeye çalışacağız” dedi.

‘Bize karşı strateji geliştiremezler’

Tecrübeli teknik direktör, sürekli değişen 11 ile sahaya girdiğine değinerek, “Bence bu bir avantaj. Bize karşı strateji belirleyemiyorlar. Varyansla bize karşı strateji belirlemekte zorlanıyorlar. Fenerbahçe için olumlu olduğunu düşünüyorum.”

“Kazanırsak gruptan ayrılmak için iyi bir adım atmış olacağız”

Rakibi AEK Larnaca’nın kaliteli oyunculara sahip olduğunu doğrulayan Jesus, “Rakibimiz için iyi bir gösterge. Riskli bir maç olabilir. Bu bilinçle hazırlanıyoruz. Mükemmel oyuncuları var. Biz de sahip olduğumuz değerin farkındayız. Kazanırsak gruptan çıkmak için iyi bir adım olduğuna inanıyoruz ve “kurtulacağız” dedi.

“90 dakika pres yapan bir maç istiyoruz”

Oyuncularının her zaman hem fiziksel hem de taktik olarak güçlü bir duruş sergilemesini isteyen Jorge Jesus, “İster lig maçı, ister Avrupa maçı olsun, sahada her zaman aynı fiziksel mücadeleyi göstermek istiyoruz. Oyuncularımı her zaman istiyorum. Savaşmak istiyorum” dedi. Fenerbahçe her zaman 90 dakika gibi oynuyor.” Üzerimizde baskı yaratan bir maç istiyoruz. Fizik ve taktik olarak iyi olmamız gerekiyor. Yarın da farklı olmayacak. Fiziksel olarak sert oynamak istiyoruz” dedi.

“Hücumda en güçlü olmak istiyoruz”

Portekizli teknik adam, hücumda güçlü bir takım olma arzusunu dile getirerek şu açıklamaları yaptı:

“Bu normal. Her takım deplasmanda gol atmakta zorluk çekebilir. Sadece Fenerbahçe’ye yakışmıyor. Manchester City olsun Real Madrid olsun, deplasmanda gol atmak zor olabilir. Biz gol atan takımız.” Ligde en çok gol atan takım. Kalitemizi gösteriyor. Yerden gol atabilsek daha iyi olurdu. “Ama hücumda daha güçlü olmak istiyoruz.”

“İsmail çoğunlukla Avrupa maçlarına denk geldi”

Ismael Yüksek’in Avrupa’daki zamanı sorulduğunda Jorge Jesus, “Avrupa için özel bir durum değil. Arao ve kendisi sırayla oynuyor. Çoğunlukla Avrupa maçlarına denk geldi. Yarın kendisi oynayacak. Kesin bir strateji değil.” verilmiş.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir