"Enter"a basıp içeriğe geçin

Erzincan’da öğrenciler matematiği eğlenerek öğrenecek

Erzincan’da her yerde matematik sloganıyla başlayan “Matematik Seferberliği” ile öğretmenlere eğlenceli matematik öğretme teknikleri öğretiliyor.

Matematik Seferberliği, matematiğin günlük yaşam becerilerine uyarlanarak öğrenilmesini kolaylaştırmak ve öğrencilerin bu dersi küçük yaşlardan itibaren sevmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılmıştır. Bu seferberlik çerçevesinde matematiğin günlük yaşam becerilerine uyarlanarak öğrenilmesini kolaylaştırmak ve öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bu dersi sevmelerini sağlamak için çalışmalar başlatılmıştır. Matematik kampanyasında matematik atölyeleri, materyal geliştirme, öğretmen eğitimi ve öğretmen eğitimi için dijital platform açıldı ve Eğlenin, Keşfedin ve Öğrenin sloganıyla matematik platformu math.eba.gov.tr ​​oluşturuldu.

Bu çalışmalara katkı sağlamak ve öğretmenleri bilinçlendirmek amacıyla Erzincan’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bölge Müdürü Aziz John; Matematik öğretiminin önemine, matematiği günlük yaşam becerilerine entegre etmenin önemine ve matematik öğretiminde yeni tekniklerin uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı, Özlem Çelikkol’un matematik mobilizasyonu konulu sunumu, çeşitli etkinlikler ve math.eba.gov.tr ​​​​platformunun sunumu ile devam etti.

Toplantının hedef kitlesi ve katılımcıları okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve matematik öğretmenleridir. Toplantı, görev yaptıkları okulun temsilcisi olarak toplantıya katılan öğretmenlerin bu çalışmaların kendi okullarında da yayımlanması talebiyle sona erdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir