"Enter"a basıp içeriğe geçin

UAEK Başkanı Grossi, Kiev ve Moskova’yı ziyaret etti

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Mariano Grossi, bu hafta Rusya’nın başkenti Moskova’yı ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret ediyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’ndan yapılan açıklamada, ajansın başkanı Rafael Mariano Grossi’nin bu hafta Rusya’nın başkenti Moskova’yı ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret edeceği bildirildi. Açıklamada, Grossi’nin Rus kontrolündeki Zaporijya nükleer santrali çevresinde bir nükleer güvenlik ve koruma bölgesi oluşturulması konusunda “istişareye devam edeceği” belirtildi.

Açıklamada, dün serbest bırakılmasından önce iki gün boyunca bir Rus devriyesi tarafından gözaltına alınan Zaporizhzhya Nükleer Santrali başkanı Ihor Murashov’un görevine devam etmeyeceği ve yerine kimin geçeceği henüz belli olmadığı belirtildi. Murashov.

Cumartesi günü Ukrayna, bir Rus devriyesinin Murashov’u fabrikadan Rusya’nın kontrolündeki Energodar şehrine giderken tutukladığını duyurdu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, santralde hasar olduğunu ortaya çıkardı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Zaporizhia Nükleer Santrali’ni ziyaret ettikten sonra yayınladığı raporda, santral çevresinde güvenlik bölgesi oluşturulması çağrısında bulunurken, uzmanların santralin önünde önemli hasar tespit ettiğini belirtti. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, insan hatalarının nükleer bir felakete neden olabileceğine dikkat çekerek, “Rus askeri işgali altındaki tesisi işleten Ukraynalı personel, yüksek ve sürekli baskı ve baskılara maruz kalıyor. Bu sürdürülemez ve insan hatasına yol açabilir.”

Rusya ve Ukrayna, Zaporozhye nükleer santraliyle ilgili anlaşmazlıklardan birbirlerini sorumlu tuttu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir