"Enter"a basıp içeriğe geçin

ABD’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e tepki: “Gerekeni her zaman yapacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunan Başbakanı ABD’den yardım istiyor, neye karşı yardım istiyor? Türkiye’ye karşı. Biz her zaman gereğini yapacağız ve yapmaya hazırız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası’nın açılış programı ile Hafız Ödülleri ve Uluslararası Kuran Okuma Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi bu müstesna zamanda bir araya getiren ve rahmetiyle kalplerimizi birleştiren Yüce Rabbimiz Allah’a hamd olsun. Asırlardır yolumuzu ilim ve hikmetle aydınlatan alimler. İslam’ı her şeyin üstünde tutan şehitlerimizin hatırasını rahmetle selamlıyorum.”

Program vesilesiyle vatandaşların yanında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyayı bir nur gibi aydınlatan bu olağanüstü doğum için bir yıllık bir periyoda daha ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Peygamber sevgisi ile birlikte Kıyamet Gününde O’nun sancağı altında buluşmamızı nasip eyle.Peygamberimizin Doğum Günü Programının açılışı vesilesiyle sizlerle birlikte olmayı.Sevgi ruhunda bir Sevgililer Günü aşığı var. Hafız ve Uluslararası Kur’an-ı Kerim Kıraat Yarışması’na katılan herkesi milletim adına kutluyorum Mescid-i Nebevî haftasında yapılacak olan programların ve irşat konusunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.Bu suistimalle olmaz. İşte bu yüzden sömüren olarak değil, tam teslimiyetle Sevgili’nin izinden giden bir millete aday olmalıyız.” açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Peygamber sevgisinin edebiyattan insan ilişkilerine hayatın birçok alanına yansıdığını belirterek, “Resulullah’ın adı anıldığında gönlümüz onun sevgisiyle çarpar. İbadetlerimizi Hz. Hayatımızın rehberi Peygamberimiz.Allah’ı tesbih etmekle başlayan her söze selâm ve selâmla devam ederiz.Yaşamımızdan insanî ilişkilerimize kadar O’nun nübüvvet ışığı hayatımızın her safhasına yansır. Onun için sahip olduğumuz kültür ve edebiyatımızda belirgindir.”

“Onları ne susturabildiler, ne de engelleyebildiler ve bu millet ezanı ihya etti.”

Ezan’ın aslının değiştirildiğini ve bir süre Türkçe okunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzyıllardır göklerimizde yankılanan ezan, O’na olan bağlılığımızın bir simgesidir. Hiç kimse değişmedi mi? ezanı aslından Türkçeye çevir de böyle söyle ama sonradan aslına döndü aslı ve bugün olduğu gibi çığlıklar yükselmeye başladı susturacağımızı düşündüler Biz onu durdururduk, onlar susamadılar, durmadılar ve bu millet ezana sahip çıktı.

Şehitlikleri ile dinimizin temelini oluşturan bu dualar tarihimizin kutsal emanetleri arasındadır. Tekrar vurgulamak istiyorum; Ne bağımsızlığımız, ne geleceğimiz sevgisiz, vatansız, ilimsiz, duasız değildir.”

“Dünyada öncelikle mazlumların yanındayız”

Türkiye’nin mazlum bölgelerdeki Müslümanlara her zaman yardım elini uzattığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah ve Peygamber sevgisi ile gönlümüz o kadar genişledi ki, onu seven herkes gönlümüzde kendine yer buluyor. Dünyanın her yerindeki Müslümanlara derin bir sempati.O nerede olursa olsun.Müslüman gönlümüz ve aklımız orada.Boşnak,Azeri,Afgan kardeşimizin sevincine seviniyor,üzüne üzülüyoruz.Peygamberimizin dediği gibi Müslümanları ümmet olarak görüyoruz. Bir bedenin ve biz onları yapı tuğlaları olarak biliriz.Dünyadaki tüm mazlumlarla aramızda hiçbir tuzağın koparamayacağı bir bağ vardır.Biz, mazlumları inançları ne olursa olsun korumayı görevimiz olarak görürüz.Bu kurtuluş gelir. Türkiye’nin dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin arka planı.Dünyada mazlumlara yardımda ilk sıradayız.Biz bir numarayız.Dünya beşten büyüktür dediğimizde ve bunu söylediğimizde dünya Olabileceklerin en adaletlisi, inancımızın emrettiği anlayışı kastediyoruz. Mazlum hakları kurtarmak için koşuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ekonomisi, kabiliyetleri ve askeri kabiliyetlerinin yanı sıra vicdanı ve sempatisi ile öne çıkan, insani krizlerdeki ilkeli duruşuyla öne çıkan Türkiye’den bahsederken, “Umud haline gelene büyük bir sorumluluk düşüyoruz. Bu vatana kul olma şerefini bana bahşeden Rabbime sonsuz şükrederim.”

“Gerekeni her zaman yapacağız ve yapmaya hazırız”

Yunanistan’ın göçmenlere yönelik tutumuna yanıt olarak Erdoğan, “Müslümanlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yunan vapurlarının Ege ve Akdeniz’de masumları nasıl gömdüğünü izliyoruz. Dünya ses verdi mi? Yunanistan Başbakanı ABD’den yardım istiyor, neye karşı yardım istiyor? Türkiye’ye karşı. Her zaman ne gerekiyorsa yapacağız ve yapmaya hazırız. Yıllardır insanlığa kurtuluş reçetesi olarak sunulan fiziki reçetelerin çözüm olmadığı, tam tersine insanları felakete sürüklediği daha iyi anlaşılmaktadır.

Erdoğan, toplumun temel taşı olan ailenin büyük bir saldırı altında olduğunu belirterek, “Bu mübarek akşam televizyon seyreden milletimize aile yapımıza karşı sesleniyorum. Ulusları millet yapan güçlü ailelerdir. Bunu koruyarak milletimize sesleniyorum. bu mübarek gecede aile yapımızı bozmak isteyenlere en güzel cevabı sunuyoruz.İnşallah bu çirkin ve garip akımlar karşısında durduğun sürece bu milleti kimse yok edemeyecek. sözde gelişmiş ülkelerde evlilik kurumu işlevini kaybetmek üzere Diğer canlılardan ayırdığımız insani özelliklerimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.Ne yazık ki gençlerimiz bu tehditlere çok fazla maruz kalıyor.Gençlerimiz alkol ve alkolden uyuşturucuya, ekran bağımlılığından nihilizme kadar çok ciddi tehditlerle boğuşmaktadır.İnsan yaratılışının amacını fark etmediği için depresyona girmekten kendini kurtaramaz. karanlıktan aydınlığa Peygamberimiz’in zamansız mesajlarıdır. Peygamberimiz 14 asır önce cehaletin toplumlara hakim olduğu bir dönemde ona yeni ufuklar açmıştır. Allah’ın itibarının yok sayıldığı cehalet karanlığını dönüştürmüştür. İnsanlık için, İslam ruhu içinde çağdaş bir mutluluğa. Peygamberimiz, vahiy vasıtası ile yetinmemiş, Kuran’ı yaşamış, bize örnek olmuş, dünya ve ahiret saadetinin anahtarını vermiştir. Allah Resulü’nün tüm insanların en seçkin örneği olduğu Kuran’da bildirilmektedir.

“Hak dinini hayatımızda sömürmek isteyenlere en güzel cevabı vereceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam’ın sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlar için barış ve refah istediğini belirterek, “İslam dininin mensupları olarak elinizdeki tarifi tüm insanlığa güzel bir şekilde ulaştırmak boynumuzun borcudur. Bu bizim görevimizdir. Peygamberimizin suretine bakarak ve hidayet ve taliplik metodunu uygulayarak 14 asır önce olduğu gibi. Hak dinini hayatımızda sömürmek isteyenlere en güzel cevabı vereceğiz.

“İslam hakkında konuşanların dikkatli bir dil kullanmaları esastır”

Hz. Erdoğan, Hz. Peygamber’in insanlara her türlü şefkatle davrandığını belirterek, “Bize saygısızlık karşısında bile sükûnetin örneğini verdi. Asırlardır peygamberlerin izinden giden alimlerimiz onları bu şekilde İslam’a davet ettiler. Maalesef bugün ülkemizde ve İslam dünyasında rahatsız edici olaylara tanık oluyoruz.Amaçları dini kavramları istismar ederek emperyalistlerle taşeronluk yapmaktır.Bunların hepsi onun PKK gibi farklı tezahürlerle sahaya koyduğu piyonlardır. 15 Temmuz gecesini unuttuk ve unutmayacağız.Burada odaklanmamız gereken bazı medyalarda yer alan kişilerin İslam’ı tarif ederken korku dilini kullandıklarına tanık oluyoruz. kaşlar diyoruz İslam’da buna yer yok İslam tercümanlarının dikkatli bir dil kullanması zaruridir. Milletimiz insanları ikiyüzlü gören tüccarlara saygı duymamalıdır.Gerekirse değerlendirmeliyiz Bu konuda bir üst yapı mekanizması oluştur … Amaçları emperyalistlerle taşeronluk yapmaktır.”

“FETÖ’nün DEAŞ’tan farkı yok”

Erdoğan, “Dışarıdan ayrı görünse de FETÖ’nün DEAŞ’tan hiçbir farkı yok” dedi. “Biri diğerinin can yoldaşı. PKK gibi bu örgütler de İslam karşıtı çevrelerin piyonları. Bu cani sürülerin dizginlerini kimin elinde tuttuğunu çok iyi biliyoruz.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Arbaş ise bu haftanın konusunu “Peygamberimiz, Mescidimiz ve Rehberimiz” olarak belirlediklerini söyledi.

81 ildeki 922 müftülük ve 25 bin Kur’an kursunun her birinin Mescid-i Nebevî’nin bir kolu olduğunu teyit eden Arbash, “Bu kapsamda tüm hizmetlerimizi sorumluluğumuzu eğitim ve irşat üzerine odaklayarak gerçekleştiriyoruz. Vaazlarımızı veriyoruz, vaazlar ve dersler, camiler, konferanslar ve sempozyumlar bu bilinç ve amaçla yapılır.”

“Şu anda bu kurslara yaklaşık 200.000 çocuk katılıyor”

4 ile 6 yaş arasında 1.5 milyon çocuğun Kuran-ı Kerim hafızlık kurslarından mezun olduğunu kaydeden Arbash, “Şu anda 200 bine yakın oğlumuz bu kurslara gidiyor. Şu anda 81 bin 338 öğrencimiz Kur’an-ı Kerim kurslarında hafızlık eğitimine devam ediyor. Hafız, 28 Şubat operasyonunda neredeyse tamamlandı. İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarında yaklaşık 500.000 öğrenci eğitimlerine devam ediyor.

Mesleki eğitim kurumlarında “din istismarı ile mücadelede sahih dinî bilginin önemi” konusunda polis ve askerlere yönelik 772 konferans sunduklarını kaydeden Bakan, “İmam Hatib Uluslararası Ortaokulu ve uluslararası ilahiyat programlarında 70 farklı ülkeden binlerce öğrenciyi destekliyoruz ve rehberlik ve eğitimlerine mentor olarak katkıda bulunun.”

Hafız ve Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Fahit Kirishi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ankara Valisi Ali Erbaş, Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir