"Enter"a basıp içeriğe geçin

Aliağa çocukları Pati Park’ta sevimli arkadaşlarıyla buluşuyor

Genç Aliağa, “4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü” etkinlikleri kapsamında yeşil alanları, yürüyüş yolları, sosyal yaşam alanları ve daha birçok özelliği ile Türkiye’ye örnek teşkil eden Aliga belediyesine bağlı Batı Park’ta bulunan geçici hayvan bakım evini ziyaret etti. iyi arkadaşlarla tanıştım.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında öğrenciler, yeşil ve güzel havanın tadını çıkarırken, Aliağa Belediyesi ve Güzel Hisar ilçesindeki Bitkim belediyesi işbirliğiyle tasarlanan Bau Park’ı ziyaret etti. diğer yandan, şakacı arkadaşlarıyla birlikte olmaktan keyif aldılar. Aliağa Belediyesi’nin, Guzlı Hisar ilçesi sınırları içerisinde toplam 20 bin 750 metrekare alan üzerine kurulu Batı Parkı’nda kurulan Geçici Hayvan Bakımevi, açık ve kapalı hayvan barınakları, hayvan tıbbi bakımını içeriyor. müdahale binası, acil servis ve veterinerlik hizmetleri binası. Tesiste ayrıca 1.500 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük köpek parkı, 125 metrelik ıslah edilmiş dere, 550 metrelik serbest yürüyüş yolu, yaklaşık 3.000 metrekarelik Barınak Korusu ve otopark alanları bulunuyor. Patty’nin bahçesi 257 köpek ve 80 kediyi barındırabilir. Türkiye’de örnek olacak modern tesis, sadece bir huzurevi değil, aynı zamanda sevgili dostların ve hayvanseverlerin buluşup mutlu anların yaşandığı bir sosyal yaşam merkezidir.

‘Evlat edinmeden ciddi bir ivme kazandık’

Yüzlerce öğrencinin yanı sıra SOCAR gönüllülerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Pati Park, SOCAR Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz çok değerli bir proje. Çocuklarımızın burayı ziyaret etmesinden dolayı çok mutluyuz. Pati Park biz sokak hayvanlarıyla ilgilenirken bir yandan da sahiplenmek için uğraşıyoruz.Sadece Aliağa’da değil Ege bölgesinde de ciddi bir evlat edinme ivmesi yakaladık.Marmara bölgesinin bile sahibi var. benimsememizde bize destek olan tüm SOCAR gönüllülerine teşekkür ederiz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir