"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ukrayna’ya 625 milyon dolarlık ek askeri yardım

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin Ukrayna’ya ek 625 milyon dolarlık askeri yardım sağlayacağını duyurdu. Son yardım paketi ile ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı askeri yardım 17.5 milyar doları aştı.

ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardımı sürüyor. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’nin telefonda görüştükleri, Biden’ın ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’yı ilhakını asla tanımayacağını vurguladığı belirtildi.

Açıklamada, “Başkan Biden, topçu sistemleri, mühimmat ve zırhlı araçlar da dahil olmak üzere ek silah ve teçhizatı içeren 625 milyon dolarlık yeni bir güvenlik yardım paketi sağlamak da dahil olmak üzere, Rus saldırganlığına karşı kendini savunurken Ukrayna’yı desteklemeye devam etme sözü verdi.” verilmiş”.

Açıklamada, Başkan Biden’ın ABD’nin Rusya’yı Ukrayna’ya ilhak etmesini destekleyen her kişi, kuruluş veya ülkeye ciddi yaptırımlar uygulamaya hazır olduğu belirtilirken, Biden’ın İstanbul’da imzalanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Biden’ın Ukrayna’da özgürlük ve demokrasi için uluslararası girişimlerin devam etmesine atıfta bulunduğu kaydedildi.

ABD’den Ukrayna’ya yirmi ikinci askeri yardım paketi

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yardım paketinin Ağustos 2021’den bu yana Ukrayna’ya sağlanan yirmi ikinci askeri yardım paketi olduğu ve söz konusu yardım paketinin Birleşik Devletler envanterinden sağlanacağı belirtildi. Devletler Departmanı. Savunma. Açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı toplam askeri yardımın 17.5 milyar doları aştığı belirtildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir