"Enter"a basıp içeriğe geçin

Demir: Erzurum altıncı bölgesel teşvik kapsamına alınmalı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Fuad Demir, Erzurum’un beşinci bölgede yer alan bazı mahallelerinin bölgesel teşviklerin uygulanmasında altıncı bölgenin imkanlarından yararlandığına dikkat çekti. Altıncı Bölgesel Teşvik’e tam olarak dahil olmak.

Erzurum’da yatırımların devam etmesi ve bölgenin kalkınması için bölgesel teşvik sisteminde kalıcı olarak altıncı bölgeye dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Fuat Demir, “Hurasan, Hennes, Şinkaya, Çat, Köprüköy, Tekman, Karaçoban, Karayazı’ olduğunu belirtti. Bölgesel bölgesel teşvikler veya bu alanlar organize sanayi bölgesi – sanayi bölgesi içinde yer alacaksa altıncı bölge için bölgesel teşviklere ek destek uygulanır.

Bunun Erzurum’un ve bölgenin kalkınması için yeterli olmadığına işaret eden Demir, “2012 yılında ‘dördüncü ve beşinci iller’ arasında yer alan Cazibe Merkezleri Programı’na (CMP) dahil edildi. Erzurum, Erzincan, Elazığ, Bayburt, Gümüşhan, Tunceli, Malatya ve Adıyaman Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki yatırımların altıncı bölgenin teşviklerinden yararlandığını hatırlatarak, 21 Ağustos 2020 tarih ve 31220 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kararname. Ancak eski Sağlık Bakanı Dr. Dr. Sayın Recep Akdağ başkanlığında oluşturulan komitenin yürüttüğü çalışmalar sonucunda altıncı bölge (5+1) teşviklerinden sadece Erzurum’un bazı bölgeleri için yararlandığımız teşviklerin uygulaması bir yıl daha uzatıldı, daha sonra bu uygulama yıl sonuna kadar uzatıldı 2021 yılında kaldırıldı Bu durumda ilimizde bulunan düzenlenmiş sanayi bölgelerimiz sadece V. İlçenin desteklerinden yararlanabilecek bir ülke konumuna gelmiştir. Kurulan KMP kapsamında yatırımları destekleme kararının III. 2017 yılında, komisyonun uygun gördüğü ve yasaların öngördüğü yükümlülükleri yerine getiren en az 5 milyon TL tutarındaki yatırımlar altıncı bölge desteklerinden yararlanabilir. Bu makale bağlamında özel bir güç desteği sunulmadı.”

Altıncı Bölge’de olmak istiyoruz.

Söz konusu kararın uygulama süresinin 2022 yılı sonunda sona ereceğini hatırlatan Başkan Demir, Erzurum’un artık VI. Bölge için bölgesel teşviklere dahil edilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı:

“Bölgesel teşvikler haritasına ve VI. bölge teşviklerinden bölgesel teşvik sisteminden yararlanan Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van gibi bazı illere baktığımızda Erzurum’un teşvik desteği açısından çok dezavantajlı durumda olduğu ortaya çıkıyor. VI. bölge teşviklerini artık “+1” olarak kullanıyor Ama doğrudan ve altıncı bölgeden kalıcı olarak faydalanmak istiyoruz. yatırım ve istihdam önemli ölçüde zayıflayacaktır.İkinci organize sanayi bölgesinde yer alan tekstil şehri projesi gibi, ilimiz ve büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan ve uygun fiyatlarla kiralanmaya başlanan binaların varlığı Erzurum’da ciddi bir iş fırsatı yaratmıştır. .6 Organize sanayi bölgelerinde bölgesel teşvikler sonlandırılırsa bu projeler de etkisiz kalacaktır.Ülcü bakanlık tarafından AP kapsamında üyelik ve tüm projelerin değerlendirilmesi de yatırımcının önündeki bürokratik engel olarak değerlendirilmektedir.Ayrıca listelenen enerji teşvikleri bu düzenlemede yer verilmedi Düzenlemelerin yürürlükte olduğu dönemde yatırımcılar tercih etti Genel olarak kaldırılan teşviklerden yararlanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir