"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kazanın saniyeler içinde gerçekleştiği anda yakalanan, iki buçuk aydır trafik sigortası mağduru.

Bursa’da lüks arabasıyla kaza yapan sürücü, bu anları saniye saniye izlemesine rağmen iki buçuk aydır arabasını yapamamış, kaza tutanağı, alkol raporu ve ekspertiz raporları tamamlanmıştı. Türkiye Sigorta Şirketi, iki ay boyunca 600 bin liralık zarara uğrayan otomobili ne tamir etmeye ne de yedek almaya karar veremedi. Karar verilirken servis ücretleri güncellenirken araç sahibi mağdur oldu. İki buçuk aydır kiralık araçla seyahat eden Güven Deniz, “Artık mağduriyetlerim giderilecek. Bütün evraklarım tamam” diyerek isyan etti.

Bursa’da resmi bir kurumda çalışan Güven Deniz, iki yıl önce kendisine tamamen yeni bir araba aldı. Arabası kapalıydı. 2.5 ay önce, seyir halindeyken arabasıyla kaldırımdan uçup köprünün tabanına çarptı ve bu anları araç üstü kamerayla saniyeler içinde kaydetti. Kaza sonrası tüm evraklarını iade eden Deniz, aracını servise götürdü. İlk hasar raporunda fiyat yüksek çıkınca, Türkiye Sigorta arabayı tamir edip etmemeye veya perdeyi ayırmaya karar veremiyordu.

İki aydan fazla bir süre sonra sigorta şirketi arabayı tamir etmeye karar verdi. Ancak yetkili servis verdikleri numaranın daha önce güncellendiğini ve fiyatın değiştiğini belirtti.

Güven Deniz, sigorta şirketinden teyit gelmediği için 71 gündür aracının bakıma girmesini bekliyor. 45 gün içinde yasal bir karar verilmesi gerektiğini kaydeden Deniz, isyan etti. Kasko şirketini her aradığında cevabın “Başvurunuz alınmıştır” olduğunu belirtti. 71 gün boyunca her gün kendisini arayan ve bir sonuç alamayan mağdur vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Araç yapılmadığı için günlük 700 TL ücretle araç kiralayan bir vatandaşın masrafları her geçen gün artıyor.

Jovin Deniz, sigorta şirketinin mağduru olduğunu ve ekspertiz dahil tüm belgelerinin hazır olduğunu belirterek, “İki buçuk ay önce arabamla kaza yaptım. Kaza anının fotoğrafı var. Aracım sigortalı ama 71 gün serviste bekliyor Sigorta şirketinden sonuç aldığım için yapılmadı Raporlarımı tamamladım.” Prosedür gereği her şey hazır. Bu gibi durumlarda en geç 45 gün içerisinde sonuca ulaşılması gerekmektedir. Ama henüz sonuç yok, ben mağdurum. Bir de arabam olmadığı için günlük 700 liraya araba kiralıyorum. Ben sonuca hazırım ama kasko şirketinden bir sonuç yok. her gün. Arıyorum talebiniz alındı ​​diyorlar ama sonuç yok. Bir an önce aracımı yaptırmak istiyorum” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir