"Enter"a basıp içeriğe geçin

KOTO Başkan Adayı İbrahim Bekele: 4 yıl gibi kısa bir sürede KOTO’ya en iyi dönemini vereceğimizi düşünüyorum.

Kocaeli Ticaret Odası’nın cumhurbaşkanı adayı İbrahim Beyikli, 8 Ekim’de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde açıklamalarda bulundu. Mevcut yönetimin görevini gerektiği gibi yapmadığını iddia eden İbrahim Beikli, “Kogali Ticaret Odası’na 4 yıl gibi kısa bir sürede en iyi dönemini yaşatacağımızı düşünüyorum” dedi.

Sarı listeden adaylığını açıklayan işadamı İbrahim Beykeli, mevcut KOTO yönetiminin görevini gereği gibi yapmadığını ve şikayetler üzerine aday gösterildiklerini belirtti. Satın almalarının ardından Koçali Ticaret Odası’nı birçok konuda popüler yapacaklarını iddia eden Beckley, birçok projelerinin hazır olduğunu söyledi. İbrahim Beekle, “Koto’nun görevini hakkıyla yapmadığına inandığımız için arkadaşlarımızla birlikte bir karar aldık ve Meclis’e aday olduk. Başladığımızda inandığımız bir şikayet var. Ama tüzük ve yönetmeliği okuyunca bir şikayetimiz var. , devletimizin Ticaret Odalarına tanıdığı yetki, hak ve imkanların gerçekten olağanüstü olduğunu gördük. bölge.” Bunu gördük. Ancak mevcut durumlarıyla Ticaret Odaları ofisleri işgal ediyor. Protokol resim vermekten başka bir şey değil.”

“En parlak dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum”

Beckley, genç bir yaş ortalamasına sahip başarılı bir ekip kurduklarını ve KOTO’yu en parlak döneminde canlı tutmayı hedeflediklerini söyledi. Yıl sonunda başarılı bir şekilde işletmenin karşısına gururla çıkacağız. Kocaeli Ticaret Odası’ndaki yapılanmaya baktığımızda 15, 20, 25 yıldır meclis üyesi olan arkadaşlarımız var. Onlardan gerçekten izin istedik. “20-25 yıl sonra ne yapacaksın, ne yapacaksın, aday mısın? Dedik. A noktasından B noktasına götüren arkadaşları da dahil ettik. Başarının da geleceğine inanıyorum. başarılı insanlarla bu yüzden başarılı bir ekip kurduk ve sanırım 4 yıl gibi kısa bir süre içinde Kocaeli’de bir yer açacağız, tıpkı bu başarılı ekibin kendi ticaret dehasını yaratması gibi.

“KOTO Koleji için Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir proje ürettik”

Koto Koleji için önemli projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Beckley, “Odanın bazı ödenekleri var. Birincisi Koto Koleji. Koto Koleji’ne büyük miktarda para aktarıldı. Aslında çeşitli organize sanayi bölgelerinden destek talep ediliyor. çünkü buraya aktarılan para yetmiyor.” Kocaeli Ticaret Odası’nın KOTO Koleji için o kadar güzel bir proje geliştirdik ki bu proje Türkiye’de tek. Hazırladığımız proje Türkiye’nin başka hiçbir yerinde yok. Oradaki sistemi sürdürülebilir hale getireceğiz.Biz burada kararlıyız.KOTO Koleji Türkiye’de gerçekten düşünceli bir okul olacak Bu formu biz de yazdık ama tam anlatamadık.Özel bir çalışma ile yapıyoruz bunu göreceksiniz. Geldiğimizde KOTO Koleji başarılı olacak.Oraya aktaracağımız para da Kocaeli Ticaret Odası’na kayıtlı ancak çocukların eğitiminde zorluk çeken başarılı çocuklarımıza burs vermeye değer olacak.Yerleşme sürecindeyiz. .Ya da bir kısmını doktora tezi hazırlayan hocalarımıza veriyoruz.Ya da yurtdışından tez hazırlayan arkadaşlarımıza Kocaeli ticaret sorunu üzerine sunacağımız bir konuda tez hazırlarlarsa burs vereceğiz. ve bize yeniden muayene sağlar. Yapan kişi bu sorunu çözecektir. Aslında Kocaeli Ticaret Odası’nın imkanları çok geniş. Güzel bir binaya ve mükemmel sayıda personele sahiptir. Maddi olarak daha müreffeh bir seviyeye çıkaracağız. Bağlı şirketler oluşturacağız. Yüzde 51’i Kocaeli Ticaret Odası’na olmak üzere yüzde 49’unu paylaşarak çok iyi iştirakler hazırladık. Burada paramız yurt dışına kaçmayacak, işimiz daha çok kazanacak.”

“Şirketin borcu olduğu için oy hakkı geri alınamaz.”

Odaya borcu olan şirketlerin oy hakkının elinden alınmasının anayasaya aykırı olduğunu iddia eden Abraham Beckley, “Odaya borcunuz olsa bile Ticaret Odalarında oy kullanabilirsiniz ama Ticaret Odası iştirakleri borçlu ise, oy kullanma hakkı ellerinden alınır ve askıya alınır.Bu anayasaya aykırıdır.Aynı zamanda askıya alınır.Vicdanı çok rahatsız eden bir konudur.Eşitlik ilkesine ve seçme ve seçilme hakkına aykırıdır. Ve bir kişinin borcu olabilir.Biz bir şirketiz.Bugün paramız olur yarın paramız olmaz.Tüccarların sık sık yaşadığı bir durum.Sırf şirketin borcu olduğu için hakları ellerinden alınır. Biz buna karşıyız Meclis olarak geldiğimizde bu konuda bir karar verip çok ciddi bir karar alacağız.Bu sorunun da aşılacağını düşünüyorum.Örnek verin: Bir kişinin borcu olabilir ama bu şahıs mahalli veya genel seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olamadı.Bizim sitemimiz bu yöndeydi ve teşekkür ederiz.Ulusal basının bir çoğu da bunu gündeme getirdi.Burada ortaya çıkan sorunların burada olduğu kanaatindeyim. Bizi yöneten devletin üst kademelerindeki büyüklerimiz tarafından bilinmiyor. . Borcu olanların oy kullanabilmesi için bu sorunu çözmek için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

“Masada seçimi kazanmaya çalışın”

Beckley, Kogali’nin iş kollarının birbirleriyle ticaret yapmak için yeterli seviyede olmadığını, yeni bir model ve iştirak ortakları sayesinde bu sorunu çözeceklerini belirtti. 22 komitenin 25’e çıkarılmasını eleştiren Beckley, “Maalesef iş kollarımız birbirini tanımıyor. Ticaret Odası öncülüğünde kurulan iştiraklere şirketlerimizin katılımını sağlamak için çok ciddi çalışmalar yapacağız. 8-10 iş kolunun entegre edilmesi ve büyük bir şirket kurulması için ön çalışmalar ve toplantılar yapıldı.Akademisyenlerle bu konuyu konuştuk,olasılığını tartıştık.Umarım Kogali “Birbirine uygun daha çok iş görürüz. Kocaeli’ne yurt dışından, İstanbul gibi komşu illerden birçok ürün gelmektedir. Bunu önlemek için elimizden geleni yapacağız. Bunu önlemek için elimizden geleni yapacağız. İstanbul’dan ürün alımını yavaşlatacak hamleler, biz buradaki firmalar bunu nasıl karşılayabiliriz. Yiyecekleri ve nasıl kurtarılabileceğini tartışacağız. Buradaki en önemli çalışma şu olacak: örneğin Kogali Ticaret Odası’nda 22 komisyon vardı ve 25 komisyona çıktı. Tabii bu sorgulanması gereken bir şey. Son altı ayda 22 komiteyi 25’e çıkardılar. Burada da masadaki tüm seçmenlerin oy hakları konusunda çok ciddi bir çalışma yaptılar. Masada seçimi kazanmaya çalıştılar. Ama bunun böyle olmadığını 8 Ekim’deki seçimde göreceğiz. Bu 25 komitenin kendi içinde faaliyet alanları bulunmaktadır. Örneğin Onaltıncı Komite’de pizzacılar ve kafeteryalar var. Ama onların sorunları aynı değil, bahtsızların sorunu yemek firmasınınkiyle aynı değil. Komisyon ne olursa olsun, önce eylem hatlarını ayıracağız. Her eylem satırını bir satırda toplayacağız. Bu iş kollarında çalıştaylar düzenleyeceğiz. Çalıştaylarda önce birlikte sorunu tespit edip, ardından çözümü belirleyeceğiz.”

“Kocaeli işadamlarının pastadan daha fazla pay alması için çalışacağız”

İbrahim Bekele, Kocaeli’nde 315 uluslararası şirketin bulunduğunu ve pastadan paylarının ülkelerine fayda sağladığını doğruladı. Beckley, “Kogali’de en çok öne çıkacağımız etkinlik fuarcılık, eğitim ve dış ticaret. Bunun düzenlenmesi eğitimle başlıyor, fuarcılık ve dış ticaret olarak devam ediyor. Eğitimden kastımız şefler için staj ve eğitim. kişisel gelişim dediğimiz olay Ticaret Odası’nda.” “Türkiye’de ve dünyada kişisel gelişimin zirvesine ulaşmış yaşlıları Kocaeli Ticaret Odası’nda eğitim vermeye davet edeceğiz. Bu Kocaeli Ticaret Odası tarafından planlanacak. Yani patronlarımızın ufkunu daha da açacağız. O zaman şirketleri daha iyi hale getireceğiz. “Kocaeli olarak fuarcılıkta çok geç kaldık. Bu yıl 400’e yakın fuar oldu ve Kocaeli’de sadece bir kitap fuarı yapıldı. Kocaeli’de kitap fuarı yapıldı ama fuarcılık çok gecikti. Dış ticarette Türkiye gerçi İkincisi, fuar düzenlemesi çok düşük. Fuarcılık işimizi artıracağız. Dış ticaret çok önemli, girdi takibi gerekiyor. Bunu dış ticaret yoluyla sağlayabiliriz. Bu konuda çok ciddi çalışacağız. Kocaeli Türkiye’de ikinci sırada olmasına rağmen dış ticaret ama Kocaeli’de 315 global şirket var.Aslında orada bir balon büyümesi var yani para bize gelmiyor, sadece kağıt üzerinde işlem şeklinde görünüyor.Global şirketler en büyüğünü elde ediyor Kocaeli’de ciro Ama bu bizi ilgilendirmiyor, işte maliyet muhasebesinin bizi ilgilendiren kısmı bu pastadan en büyük payı ülkelerine uluslararası şirketler alıyor. bu pastadan daha büyük pay alacağız. Dış ticarette çok iyi bir konuma geleceğimizi göreceksiniz.”

Çok fazla basınç reaksiyon yaratır.

Keskin sözlerini şöyle bitirdi:

“Kocaeli Ticaret Odası’nın kaç üyesi olduğunu kimse bilmiyor. Orada karanlık bir yapı var. Kocaeli Ticaret Odası’nda kaç üye var, kaçı aktif, kaçı pasif? Bilgi yok. bu konuda verilmiş.. Bir sır dünyası.. Odadan iki kez liste istedik.. Aday olduğumuzu ve üyelerimize erişmek istediğimizi söyledik.. Üyelerimizin bilgilerini istedik.. İkimiz de reddedildik.. Listeleri Kişisel Verilerin Korunması Kanununu gerekçe göstererek bize vermeyin.Bize kanunen yetkili olmamıza rağmen listeleri vermediler..Ama şimdi askıya aldılar biz de askıya aldık.Bir ay istediğimizde yasaktı. Daha önce teslim edilemez deniyordu, geldiğimizde onları kesinlikle yasaklayacağız. Ve özellikle şunu söylüyorum: Bugün bu mevcut olayların ticaret odalarında, ticaret odalarında, sanayi odalarında veya diğer yerlerde açık olması gerektiği söyleniyor. yani kanuna uyulmalı deniyor, açık tutacaksın diyor, saklayamazsın, saklayamazsın orada koltuk kaybetme korkusuyla liste vermiyorlar. .Ayrıca kendi sitelerine de yazmaları gerekiyor.Menülere ulaşamadığımız için gidemediğimiz üyeler oldu.Nedenini hatırlayamıyoruz. Baba çünkü onlar hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Böyle üyelerimiz varsa, onları buraya getirin. Listeler bize 5 günlüğüne geldi, böylece 15 gün çalışma fırsatımız oldu. Ayrıca listelerde sadece firma ismi yer almaktadır. Adres yok, onaylanmış isim yok, telefon yok. Bunlar daha önce Register Journal’da yayınlanmıştır. Bu bir sır değil, kişisel veri değil ama kötü niyetle bize vermediler. Diğer daire başkanları bile meclisimizin seçimine müdahale ediyor, üyelerimizi arayıp “Merak etmeyin” diyorlar. Oy verme iradesi böyle bir baskıyla engellenemez. Ne kadar baskı yaparsanız yapın, seçmen o gün gelip sarı listeye oy verecek. Bu basınç miktarı bir tepki yaratır.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir