"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yenimahalleli çocuklardan geri dönüşüme büyük destek

Yenimahalle’de çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla 7 yıl önce başlayan ve 70 tona yakın e-atık ve hasarlı pilin toplanarak bertaraf edildiği okullar arası yarışmalar bu yıl da amacına ulaştı.

Yenimahalle Belediyesi Taşınabilir Pil İthalatçıları ve Üreticileri Derneği (TAP), TÜBİSAD Akredite Kuruluşu ve TBT Elektronik işbirliğiyle düzenlenen yarışmalarda en fazla e-atık ve pil toplayan okullar ödüllendirildi. 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanan kampanya kapsamında anaokulundan liseye kadar 27 okuldan 4 ton pil atığı, 16 okuldan ise 5 ton atık e-atık toplandı.

Kazananların ödüllerini buldum

Atık pil yarışması kapsamında 1.000 kilogram pil atığı toplayan Didi Korkut İlköğretim Okulu birinci olurken, Şehit Jagdash Tamkosh Ortaokulu 314 kilogram atık pil ile ikinci oldu. Refika Aksoy İlkokulu e-atık yarışmasında 1.450 kilogram atık toplayarak birinci oldu.

Futbol, ​​voleybol ve basketboldan oluşan robotik kodlama kitleri ve top kitleri, Ynemahal Belediyesi ve İklim Değişikliği Yönetimi Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri tarafından kazanan okullara teslim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm okullara topladıkları her 50 atık pil için birer top seti hediye edildi.

“Atık piller atılmamalıdır”

Pillerde çinko, kadmiyum gibi insan sağlığına ve çevreye zararlı maddelerin bulunduğunu hatırlatan yetkililer, “Sadece bir kalem pil 4 metrekare toprağı kirleterek üretimi imkansız hale getiriyor. Atık piller yıllarca toprakta kalıyor ve yavaş yavaş toprağı zehirler.Bazı toprak türlerini yok ederek topraktaki böcekler ekolojik dengeyi bozar, yer ve yüzey sularını kirletir ve ayrıca görüntü kirliliğine yol açar.Ayrıca pillerin insan sağlığı üzerinde kanser gibi önemli etkileri olabilir, solunum yolu hastalıkları ve merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları, mineraller içerdiği için Heavy’dir. Bu nedenle tüm bölge sakinlerimizin geri dönüşüme destek vermesini bekliyoruz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir