"Enter"a basıp içeriğe geçin

18 ameliyatla hayata devam eden son bir dilek kaldı.

Antalya’da yaşayan 12 yaşındaki beyin felci hastası Mehmet Erkan Sönmez, geçirdiği 18 ameliyattan sonra tekerlekli sandalyede konuşmaya ve okula gitmeye başladı. Oğlunun okul hayalini gerçekleştiren ve evde yaptığı yaprakları satarak ilk adımı atan fedakar anneye valilikten destek geldi. Valiliğin izniyle açılan kampanyada eksik olan 6 bin avronun tamamlanmasıyla birlikte Muhammed’in yürümesini sağlayacak robotik bir cihaza sahip olacak.

Kepez’de yaşayan 49 yaşındaki ev hanımı Samra Sönmez’in ikinci çocuğu 510 gram ağırlığında erken dünyaya geldi. Ann Sonmes, uzun süredir yoğun bakımda olan bebeğini 5.5’ten sonra kucağına alabildi. 8 ay geçmesine rağmen tepki vermeyen bebeğinin durumundan şüphelenen anne Sönmez, hastaneye gitti. 13 aylıkken serebral palsi teşhisi konulan minik Mehmet Erkan Sönmez’in zorlu tedavi süreci bu saatten sonra başladı. Annesi Samra Sönmez ve doktorların çabalarıyla Mehmet 4.5 yaşında biraz konuşmaya ve yürümeye başladı. Kocasından ayrı düşen ve hayatın yükünü tek başına üstlenen Semra Sönmez, çocuğuna en iyi şekilde davranabilmek için günlük ev temizliğine gitti ve evden pamuklu kağıtlar sattı. 12 yıl boyunca oğlunun konuşması ve yürümesi için çaba sarf eden Sönmez de başarılı oldu. Artık tekerlekli sandalyede de olsa okula devam eden Mehmet Erkan Sönmez, eğitimine 100. Yıl Lisesi’nin özel sınıfında devam etmektedir. Okul müdürü Gurul Güven ve öğretmenlerle yakından ilgilenen Mehmet Erkan, zamanının çoğunu kütüphanede ders çalışarak geçiriyor. Yine en büyük destekçilerinden annesi Mehmet Erkan Sönmez’in yürümesini sağlayan robotik bir cihaza ihtiyacı vardır. Bu cihazı almak için vali onaylı bir kampanya başlatan Anne Sönmes, 37.500 € ve cihazın parasından 31.500 € toplamayı başardı. Kampanyayı tamamlamasına sadece bir ayı kalan Anne Sonmes, eksik olan altı bin avroyu toplamak için hayırseverlerden destek istedi. Tamamlanan bu miktar ile cihazına kavuşacak olan Mehmet Erkan, yürüme hayalinden bir adım uzaklaşmış olacak.

“Seyahat dönemine girdim”

49 yaşındaki anne Simra Sönmez, Mehmet Erkan’ın 12 yıldır beyin felci geçirdiğini belirterek, oğlunun şu ana kadar 18 ameliyat geçirdiğini belirtti.

Tüm çabasının oğlunun yürüdüğünü görmek olduğunu söyleyen Sönmez, “5 yıl önce oğlumun durumu daha ciddiydi ve zamanının çoğunu yatakta geçiriyor. ve ilgili kurumların desteğiyle yoğun fizik tedavi ve eğitim aldık.Ergoterapi ve yüzme dersleri Muhammed şu anda taşınma sürecinde. “Bir ameliyatımız kaldı” dedi.

okula selamlar

Muhammed’in eğitimine Kepez 100’de özel sınıfta devam ettiğini söyleyen Sönmez, Yale Lisesi’nde iki yıl boyunca “Çok iyi durumdayız, okumayı öğrendik. Eskiden oğlum okuyamazdı bile. bu koltuğa otur okul yönetimimiz ve öğretmenlerimiz bize çok yardımcı oldular ve çok yol kat ettik burası bizim için okul değil ev gibiydi çok sessiz bir yerdeyiz oğlum burada günde 6 saat kimseye görünmeden. Okulda her türlü etkinliğe katılıyor ve ben ve biz çok mutluyuz.”

“Hayallerimizden biri gerçek olacak”

En büyük hayallerinden birinin Muhammed’in okula başlaması olduğunu söyleyen Sönmez Anne, “Bu hayal gerçekleşti. Hayatına kimseye bağımlı olmadan devam edebilmesini istiyorum. Okulla sosyaldi ve sosyaldi. iyi gelişmiş en büyük hayalim oğlumun yürüdüğünü görmek Bunun içinde robotik cihaz alınmalı valinin ödemeyi kabul ettiği bir kampanyamız var cihaz türkiye’ye geldi talep edilen büyük miktarı hallettik .Şu anda 6 bin euro eksiğimiz var 31.500 euro topladık kalanını tamamlayıp cihazı alırsak oğlum yürüyebilecek kampanyaya devam 1 ayımız kaldı bu parayı tamamlarsak Muhammed için gelecekte bir hayalimiz gerçek olacak. Herkesin hayallerimize destek vermesini bekliyorum” dedi.

“Arkadaşlarımla gezmek istiyorum”

Kütüphanede hocasıyla birlikte çalışan Mehmet Erkan Sönmez, “Arkadaşlarımla iyi iletişim kuruyorum. Burada Arif adında bir arkadaşım vardı ve onu da buldum. 6. sınıfı bitirdim. Doktor veya cerrah olmak istiyorum. Çünkü hayalim bir mesleğe sahip olmak, arkadaşlarımla koşmak istiyorum, arkadaşlarımla seyahat etmek istiyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir