"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kokusu Mardin’den Avrupa’ya yayılıyor

Kimya mühendisi Hamdullah Adsoy tarafından Mardin’de üretilen akik taşı, limon, zeytin, papatya ve incir gibi doğal kolonyalar Avrupa ülkelerinden büyük talep almaya başladı.

Mardinli kimya mühendisi Hamdallah Adsawy ve Dr. Mars Parfümeri adı altında kendi markasını kurdu ve Mardin’in organize ve sanayileşmiş bölgesinde kolonya üretimine başladı. Adsoy, akik, limon, papatya, incir, tütün ve zeytinden doğal kolonyalar üretti. Ürettiği kolonya ile şişeye akik taşı, kesme limon ve zeytin yaprağı koyarak farklı bir konsept oluşturdu. Tarihi kent Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören doğal kolonyalar, Türkiye iç pazarının ardından Avrupa ülkelerinden de yoğun ilgi görmeye başladı.

İlk etapta 11 farklı doğal kolonya ürettiklerini ifade eden Adsoy, “Genellikle 65 farklı ürün için araştırma geliştirme çalışmalarımızı tamamladık. Seri üretimde 11 kokumuz var. Bunlardan biri limon partiküllerinden ekstrakte ediliyor ve biz de bu kokuyu alıyoruz. doğal olarak yapın.Parfüm kullanmadan limon kolonyası Damıtma sistemi ile diğeri ise tütün kolonyası ve bu bölgede tütün kolonyasıdır.Tütün kolonyasını da aynı işlemle tarımla sanayiyi birleştirmek için yaptık, diğer ürünümüz incir olduğu için diğer ürünümüz de incirdir. yörede bulunan bir meyve olduğunu ve temelinde tarım ve sanayiyi birleştirmeyi hedeflediğimiz akik taşı, “Akik taşı yaşlılarımızda kolye ve yüzük olarak kullanılır, nazara karşı geldiğine inanılan bir taştır” dedi.

Kendi marka ve konseptleriyle iç pazardan sonra Avrupa pazarında da varlık gösterdiklerini ifade eden Adsoy, “Artık Avrupa ile bağlantımız var. İngiltere ve Hollanda’ya ürün gönderiyoruz. Kendi mağazamızda kendi ürünlerimizi satma peşindeyiz. bir konsept oluşturup tek tek Avrupa’ya taşıdı.” Avrupa’da istiyoruz. Avrupa’da İngiltere, Hollanda ve İsveç var. Ama marketlerde satıldığı için normal ürünler gibi. Daha özel ürünler yaptığımız için bizde var. Türkiye’de ve Ortadoğu’da bizimki gibi satış sistemi ile orada profesyonel hizmet vermek için onları daha iyi yerlere getirmek. İran, Irak ve Dubai’ye gönderiyoruz.”

Adsoy, yaptıkları ürünlerin şekil ve üretimde patenti olduğunu doğruladı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir