"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kuran’a saldıran iki zanlı adliyeye sevk edildi

İzmir’in Çiğli ilçesinde bir Kuran-ı Kerim’i yırtıp bir içki masasında ateşe veren iki zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sanıkların karakoldaki ilk ifadesinde, sarhoş olduklarını söylediklerini ve kazayı nasıl yaptıklarını hatırlamadıklarını öğrendi.

26 Eylül’de sosyal paylaşım sitesine düşen fotoğraflar görenleri şok etti. Sigley bölgesindeki bir evde çekilmiş gibi görünen görüntülerde Burke Ch idi. ve Mert Atakan D.’nin dini değerlerle alay ettiği görüldü, bunlardan biri Kuran’ı yırtıp ateşe verdi. İncil’i yırtan ve cep telefonu kamerasıyla yakan kişiyi videoya çeken kişinin İslam’a ve Müslümanlara hakaret ettiği anlar fotoğraflara yansıdı. İslam’a ve Müslümanlara hakaret eden kişilerin daha sonra videoyu hesaptan silmelerine karar verildi.

yakalandılar

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü siber suç ekipleri, yaptıkları teknik incelemenin ardından kimliklerini tespit eden Berke Can Ç. Ve Mert Atakan d. Bunun ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü ve Çiğli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri önlem alarak Çiğli ilçesinde korsanları yakalayarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

Mahkemeye sevk edildiler

Sabah saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından götürüldükleri hastaneye kaldırılan zanlılar, adliyeye sevk edildi. Karakoldaki ilk ifadelerinde alkollü olduklarını söyledikleri ve kazayı nasıl yaptıklarını hatırlamadıkları öğrenildi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla etkileşime geçtiler

Konunun gündeme getirilmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İzmir’de Kur’an-ı Kerim’i bozan iki kötü kişi, Emniyet Müdürlüğümüzce tespit edilerek Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Ali Erbaş, “İslamofobinin yurt dışında örneklerine tanık olurken, ülkemizde de benzer bir düşmanlık görüntüsünün yaşanmasına üzülüyorum. Cahil iki sapkın, yüce kitabımız Kuran’a yönelik kışkırtıcı saldırılarını şiddetle kınıyorum.”

Refah Partisi lideri d. Fatih Erbakan, “İzmir’de kutsal kitabımız Kuran’a yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Bu tür üzücü olayların “önce ahlak ve maneviyat” temelli bir eğitimle tekrarlanmayacağını bir kez daha vurguluyoruz.

AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekli, Saff Suresi’nin “Allah nurunu tamamlayacaktır” sekizinci ayetinin tercümesine katılarak, “İzmir Sigli’de yüce kitabımız Kuran’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Binlerce yıl İslam uğrunda geçirdiğimiz her çağın izinden gitmeye devam edeceğiz.”

İzmir AKP Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Kutsal kitabımız Kuran’a saygı duymayanlar tespit edilip gözaltına alındı. Tespitleri yapıldı. Hoşgörü şehrimizde böyle bir durumun yaşanmasından üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. ,İzmir.”

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özlan, “İzmir’de Kuran’a saygı duymayan, Müslümanları hedef alan kişiler tutuklandı. Ayıplarının hesabını mahkemede verecekler!” dedi.

İzmir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adnan Arslan, “Büyük kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali, “Kutsal kitabımız Kuran’ı ve Müslümanları hedef alan iki cahilin saygı görmemesine çok üzülüyorum. İlgili kişiler emniyetimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Dini değerlerimize karşı yapılan eylemleri şiddetle kınıyorum.

CHP İzmir İl Başkanı Ati. Deniz Yücel, “Dini değerlerimize ve kutsal mekanlarımıza yönelik her saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Kutsal kitabımız Kuran’la yapılan provokasyonlara, halkımız arasında hoşnutsuzluk yaratmaya yönelik girişimlere asla izin vermeyeceğiz” dedi.

AKP’nin İzmir Milletvekili Najib Nasır ve İzmir Valisi Yavuz Selim Koçgar da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medyadaki paylaşımına bir repost ile destek verdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir