"Enter"a basıp içeriğe geçin

Büyükçekmece’de havai fişek atana 65.000 TL para cezası verilecek

Büyükçekmece Belediye Başkanı d. Hasan Akgün, Kaymakamlıktan izin almadan havai fişek atan kişi ve şirketlere Çevre Koruma Kanunu kapsamında 65 bin lira para cezası verileceğini duyurdu.

Büyükçekmece sahillerinde ve bölgenin bazı noktalarında gece saatlerinde atılan havai fişeklere toplumun büyük bir kesiminden tepki geldi. Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak rastgele atılan havai fişeklere ceza vermeye hazırlanıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı d. Hasan Akgün, Çevre Koruma Kanunu kapsamında kaymakamlıktan izin almadan havai fişek fırlatan kişi ve şirketlere 65 bin lira para cezası verileceğini bildirdi. Başkan Akgün, para cezasına ek olarak ilk atışa 7 gün işyeri kapatma cezası uygulanacağını da belirtti.

“Çok iyi yasa, çok iyi uygulama”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Birileri toplumu rahatsız eden, tehlike arz eden, ateşe veren, insanları korkutan, hayvanları korkutan havai fişekler atmaya başladı. Şimdi burada söylüyorum. Orada lokanta olsun, havai fişek patlatan vatandaş olsun cezası 65’tir. Bin Türk Lirası Koruma Çevre Kanununa göre biz bu cezayı verebiliriz Bu yetki bizde var Büyükçekmece İlçesi sınırları içinde Kaymakamlıktan izin almadan havai fişek atanlara bu ceza uygulanacaktır. Herhangi bir restoran, otel, müessese veya müessese havai fişek atarsa ​​65 bin TL para cezası artı ilk atış için işyerini 7 gün kapatma cezası, tekrarı halinde para cezası iki katına ve kapatma cezası 15 gün Çok güzel kanun çok güzel uygulama Tereddüt etmeden uygulayacağız.Havai fişek atmak isteyenler önce kaymakamlığa gidip emniyete gönderecekler.Emniyet izin verirse Kaymakam imzalarsa kendi havai fişeklerini atacak, biliyoruz ki ne polisimiz ne de kaymakamımız böyle bir şeye izin vermez. Sorun ve polis. Polis ve polis birlikte seyahat edecek. Sayın kaymakamımız da zabıta ve zabıtaya her konuda işbirliği yapmaları için gereken desteği sağlıyor.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir