"Enter"a basıp içeriğe geçin

Samsun Şehir Hastanesi’nin kaba inşaatı yüzde 75 oranında tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı kaynakları ile inşa edilen 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi’nin yaklaşık inşaatı yüzde 75 oranında tamamlandı. Toplam inşaatın yüzde 29’u tamamlandı.

Samsun’un Kanık ilçesinde inşa edilen yap-işlet-devret modelinin kullanılmayan Karadeniz bölgesinin en büyük sağlık yatırımlarından biri olan Samsun Şehir Hastanesi inşaatında malzeme tamamlanma oranına ulaşıldı. yüzde 75. 1 milyar 69 milyon TL yatırım bedeli ve 900 yatak kapasiteli Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla artarken, tamamlandığında bölgenin en büyük hastanelerinden biri olacak.

nitelikli hizmet

Bölge Sağlık Müdürü Dr. Öğretmen Mehmet Ali Oroch hastane binasını ziyaret ederek arama yaptı. Hastanenin yapımı hakkında bilgi veren Mehmet Ali Oroch, “Samsun Şehir Hastanesi inşaatı çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İlk kulemiz neredeyse bitti. İkinci kulemiz ve ameliyathanenin bölümleri de yapım aşamasında. İş hızla ilerliyor. Bugün buraya gelip değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Baktığımızda kaba inşaatın yüzde 75’inin tamamlanmış olduğunu görüyoruz. Toplamda tüm yapım aşamasına baktığımızda yüzde 29’dayız. Bundan sonraki süreçte kesin çalışma ve kalan kısımlar çok hızlı bir şekilde yapılacaktır. 900 yatak kapasiteli Samsun Şehir Hastanesi sağlık turizmi açısından Samsun, Karadeniz ve çevre ülkelere hizmet vermiş olacak. Hastane onkoloji hastanesi, kalp damar cerrahisi hastanesi, nörolojik inme merkezi ve çeşitli ihtisas birimleriyle birlikte toplam 900 yataklı hizmet verecek. 900 yataktan 200’ü yoğun bakımda kullanılacak. Hastanede 40 ameliyathane olacak. Gelişmiş, üst düzey ekipmanlarımız ile kaliteli hizmet vereceğiz” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir