"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sibilebiket Atıcılık Şampiyonası yapıldı

Avukat Selahattin Arbachi anısına düzenlenen Cebelibereket Atıcılık Şampiyonası’nın beşincisi Osmaniye’de yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Cebelibereket temsili okçuluk turnuvasının beşincisi, yeniçerilerin gösterisinin ardından Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından başladı. Okçuluğun yaygınlaşmasında büyük emekler sarf eden merhum hukukçu Salaheddin Arbağı anısına ulusal düzeyde düzenlenen turnuva, Osmanlı Devleti’nin onurlandırılmasına ve tanıtılmasına da katkı sağlamıştır. Osmaniye Kent Ormanı’nda düzenlenen turnuvaya Türkiye’nin dört bir yanından sporcular katılırken, Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu yetkilileri ve sporcular, okçuluğa verdiği destek ve katkılardan dolayı Osmania Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kadir Kara, “Türklerin tarihine baktığımızda okçuluğun önemi her zaman ön planda olmuştur” dedi. Bu coğrafyada okçuluğun hayatta kalma mücadelesini hepimiz biliyoruz. Bu mücadeleyi ancak değerlerimize sahip çıkarak verebiliriz. Yaşadığımız ortamda birbirimize daha çok sarılmamız ve korumamız gerekiyor. Geleneksel değerlerimizin yaşatılması ve yaşatılmasında ve geleceğe taşınmasında bu organizasyonların büyük önem taşıdığına inandığımız için her zaman destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Tüm sporcularımıza başarılar diler, katılan herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.”

Cebelibereket Geleneksel Atıcılık Şampiyonası’nda sporcular 8-11 yaş, 12-13 yaş, 14-15 yaş yıldız, 16-17 yaş erkek, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere 6 farklı kategoride yarıştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şampiyonada dereceye giren sporcular şöyle:

8-11 yaş çocuklar kategorisinde birinciliği Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Atıcılık Spor Kulübü’nden Evval Başdoğan, Adana Geleneksel Kar Sporları Atıcılık Kulübü’nden Ekrin Dağtkin ve Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Atıcılık Spor Kulübü’nden Ev Mahadin kazandı. Üçüncü. 12-13 yaş kategorisinde Sibilibirket Geleneksel Atıcılık Spor Kulübü’nden Pera Gül birinci, Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Atıcılık Spor Kulübü’nden İlkir Batuhan Bali ve Osmaniye Tırmanma ve Doğa Sporları Kulübü’nden Melek Çolakadıoğlu üçüncü oldu. Yaş Yıldızları kategorisinde Adana Kabaç Hatun Geleneksel Atıcılık Kulübü’nden Elif Nur Okal, Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Atıcılık Spor Kulübü’nden Alaaddin Kolutek ve Adana Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nden Mert Bakır üçüncü oldu. 16-17 yaş grubunda geleneksel atıcılık spor kulübü Sibilıberket’ten Zeke Aysima Uçi birinci, Adana Spor Merkezi Gençlik Kulübü’nden Enis Eren ikinci, geleneksel Türk atıcılık spor kulübü Kadirli Ötüken’den Betül Hobur üçüncü oldu. Kadınlarda ise Sibiliberket Geleneksel Okçuluk Kulübü’nden Hilal Gül birinci, Düziçi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Gülkan Güzel ikinci, Adana Geleneksel Okçuluk Kulübü’nden Emil Özdeş üçüncü oldu. Büyük erkekler kategorisinde Adana Ramazanoğlu Geleneksel Atış Kulübü’nden Osman Kestik birinci, Türkoğlu Avasım Atış Kulübü’nden Talip Polat ikinci, Adana Geleneksel Sporlar ve Atlı Atış Kulübü’nden Tolga Dağlı üçüncü oldu.”

Kazananlara Osmanlı Belediyesi tarafından çeşitli ödüller ve hediyeler takdim edildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir