"Enter"a basıp içeriğe geçin

MYP Başkanı Ahmet Reyes Yılmaz: “Faiz indirimi engellenmeli”

Yükselen Muhafazakar Parti Genel Başkanı Ahmet Reiz Yılmaz, “Borç veren yoksa faiz indirimlerinin hiçbir anlamı yok. Sayın Erdoğan bu faiz indiriminin sadece bankalara yaradığını görmeli. Faiz düşük olunca bankalar alışverişlerini bunun arasında tutuyor” dedi. Bu yöntemin vatandaşlara, şirketlere ve yatırımcılara hiçbir katkısı yoktur. Çünkü bankalar piyasalara ve şirketlere kredi vermezler. Sadece Hazine ile işlem yapar.

MYP Başkanı Ahmet Ryiz Yılmaz, vadelerin çok kısa olduğuna dikkat çekerek, “Şirketler sadece fatura getirmek, çek getirmek ve kısa vadeli ödeme yapmakla sınırlı kalmamalı. Vadeler çok kısa. Çoğu şirket krediyle döndüğü için borç ödemeleri ortaya çıkıyor. önceki kredi taksitleri ve diğer ödeme şekilleri devam ediyor.Satışların düştüğü bu ortamda bu firmaların geri dönüşü ve yeni yatırım kararları alabilmeleri sadece kaynak ihtiyacını karşılamaya bağlı. limitler ve olgunluk.

Aynı durumun taşıt kredilerinde de yaşandığını belirten Yılmaz, “Hükümetin ‘faizleri indiriyoruz’ açıklamasının piyasada gerçek karşılığı olmadığını görmeliyiz. Bunun nedeni bankaların kredi musluklarını tekrar eskiye satıyor olmalarıdır. hazineye beyan edilen faizden fazlasını vermek yerine vatandaş ve piyasa için Hükümet kredi musluğunun yönünü piyasaya değiştirmediği sürece faiz sıfır olsa bile piyasalar açısından bir değeri yoktur Piyasaları rahatlatmak için gereken halk desteği açısından hükümetin desteklenmesine katkı sağlamayacaktır.Erdoğan söylediklerimi iyi okumalı ve buna göre gerekli tedbir ve adımları atmalıdır.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir