"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bakan Soylu’nun CHP liderine tepkisi: “Biri özür dileyecekse Kılıçdaroğlu’nun ta kendisidir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçoğlu’nun sözlerine yanıt olarak, “Biri özür dileyecekse, Kılıçdaroğlu’nun ta kendisidir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de polis evine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakanlığın basın odasında konuşan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında “özür dilemeli” ifadesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Bu sabah itibariyle Kılıçdaroğlu, Mersin Mezit saldırısı sonrası yaşanan bazı gelişmeler için kamuoyunu açıklamamı ve hem CHP’den hem de aziz milletimizden özür dilememi istedi. Özür dilemesi gereken varsa o da Kılıçdaroğlu’dur. Özür diliyor. Şehitlerimizin ruhlarını şereflendiren milletimize ve şehitlerimizin manevi şahsiyetlerinden, gazeteci kimliğini terörist kimliğiyle birleştirdiği için ve teröristleri aklama arzusundan dolayı özür dilemelidir.”

Mersin’de polis evine düzenlenen saldırıyla ilgili bilgi veren Soylu, “Saldırının katliama dönüşmesini engelleyen Gezer hanımları şehit oldu ve kahraman polislerimizden gazi oldular” dedi. Kahraman arkadaşlarımız ve çevredeki diğer polisler ile orada devriye gezen korumalarımızın müdahalesi sonucu saldırı yaralanmış, yanlarında getirdikleri paketleri patlatınca parçalanarak etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yayınladığı ‘Tutukuklu Gazeteciler Raporu’na atıfta bulunarak, “Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin ve kendisinin yüz karası olan ‘Tutukuklu Gazeteciler Raporu’nu bilmeden ve anlamadan attığı bu adımları bilmeden ve anlamadan yıkamak istedi. PT örgütü Kürdistan terör örgütüne hem partiyi hem de raporu hazırlayanları ilan ederek aslında büyük bir felaketin kapısını aralıyorlar.Patlamanın ilk anından itibaren ilk sloganlar peş peşe geldi. Cumhuriyet Halk Partisi kurmaylarından birincisi “IŞİD’lilerden”, ikincisi ise ekiplerinden “bir polis çıldırmış ve bölgeyi tarıyor.” Bunu yaparak varmak istedikleri amaç şuydu: PKK’nın işini örtbas edin.

Bakan Soylu, CHP’nin tutuklu gazetecilerle ilgili raporunda adı geçen PKK terör örgütü üyesi Bayram Namaz’ın Suriye’de Türkiye Cumhuriyeti operasyonuyla öldürüldüğünü de belirtti. Soylu, DHKP-C terör örgütüne bağlı Cihan Jun ve Nasiyeh Yavuz adlı teröristlerin “Gözaltına Alınan Gazeteciler Raporu”nda da yer aldığını ve etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Soylu, listede PKK’nın 91, Kürdistan Komünist Partisi’nin 17, DHKP-C ve diğer terör örgütlerinin 9 üyesinin bulunduğunu belirtti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir