"Enter"a basıp içeriğe geçin

Azerbaycan Büyükelçisi Mamedov: “Artık Azerbaycanlı mülteci veya göçmen yok”

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Raşad Memmedov, Dağlık Karabağ Savaşı’ndaki ikinci zaferle ilgili olarak, “Küçük çocuklar, Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini kanlarıyla yoğurdular ve her karışını kanlarıyla suladılar” dedi. Topraklarımızı 44 günde insanların canı pahasına işgalden kurtardık ve artık mülteci ya da Azeri göçmen yok.”

Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü korumak için hayatlarını feda eden şehitleri anma programı, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlendi. Programa Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov’un yanı sıra Türkiye-Azerbaycan Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cemil Ayram, Albay Erhan Altunok, çok sayıda şehit yakını, gazi ve askeri personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Karabağ Savaşı anısına hazırlanan kısa filmin gösteriminde İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nda verilen mücadelenin kısa kliplerinin sunulmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. şehitler.

“Artık Azeri mülteci veya göçmen yok”

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov, uluslararası kuruluşlarda alınan kararların uygulanmadığını ve bunun için bir gerekçe bulunmadığını belirterek, “Azerbaycan ordusuna güveniyor, kardeşlerine güveniyor. 15, 16 ve 17 yaşındaki çocuklarımız Kara Harp Okulu’nda eğitim gördü Türk Şimdi ordumuza önderlik ediyor ve komuta ediyor.Güçlü bir Azerbaycan ordusu ve ekonomisi kuruldu.Ermenilerin yok edilmesi sonucunda Azerbaycan Türklerinin köy ve şehirlerine yapılan saldırılar sonucu şehit verdik. Cumhurbaşkanımızın emriyle, ordumuzun başkomutanı İlham Aliyev, topraklarımızın kurtuluşu işgalden başladı.Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin her karışını küçük çocuklar yalıyordu. onların kanları ve kanlarıyla her santimini sulayan bu canlar pahasına bu gençlerin canları pahasına 44 gün içinde topraklarımızı işgalden kurtardık.Artık mülteci ve Azeri göçmen yok Azerbaycan vatandaşları her yerde yaşama hakkına sahiptir. Azerbaycan Anayasasına göre istiyorlar.

“Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da ekonomik değeri 3 milyarı aşan projeleri hayata geçiriyor”

Memmedov, Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Karabağ bölgesinin Azerbaycan tarafından yeniden imar edildiğini belirterek, “300’den fazla köyümüz, kasabamız ve büyük şehrimiz yıkıldı. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki 67 camiden 65’i camiler. 3’ünde de hayvanlar saklanıyordu.Bütün müzeler, tiyatrolar ve anıtlar yok edildi.Azerbaycan’ın mirası o bölgeden silindi ama biz onu yeniden kuruyoruz.Altyapı yapıyoruz,yollar yapıyoruz,köyler kuruyoruz. akıllı şehirler ve yapacağız.Bir yıl önce, 20 Ekim 2020’de Azerbaycan’ın Curious Havalimanı’nın açılışı, Dağlık Karabağ’da ekonomik değeri 3 milyarı aşan projeleri hayata geçiriyor.

“Hangi millet olduğunu biliyoruz”

Azerbaycan’da yaklaşık 200 yıl önce bir katliam yaşandığını ve bu durumun son örneklerinden biri olan ‘Hocalı katliamına’ tanık olduklarını hatırlatan Türk-Azerbaycan Meclisi Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Milletvekili Cemil Ayram, şunları kaydetti: 26 Şubat 1996’da ihtiyarlar, gençler, kadınlar ve çocuklar tarafından öldürüldüler, kafaları kesildi, derileri yüzüldü. Bunları gördük ve biz bunları söylerken bile ağlıyorlar ama biz bunu yaşadık. Bu toplum, yaşayan insanlardır. Bu coğrafyada maalesef bunları denedik. Milletin ne olduğunu biliyoruz. 12 Eylül’ün son günüydü. “Mayın döşeme bahanesiyle tekrar sınıra girdiler ve 70’e yakın küçük kardeşimiz şehit oldu. Azerbaycan’da ve biz onları unutmuyoruz.”

Mammadov, “Maalesef her zaman şehitlerimiz oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet. Azerbaycan milleti şehitlerini asla unutmayacaktır.”

Açılış konuşmalarının ardından şehitler anısına verilen keman ve piyano konseri ile anma programı sona erdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir