"Enter"a basıp içeriğe geçin

2 bin 745 Rus turist yolcu gemisiyle Amasra’ya geldi

Batı Karadeniz bölgesinin turizmiyle öne çıkan şehirlerinden biri olan Amasra’nın dördüncü kruvaziyer gemisine de ev sahipliği yaptığı ve bölgeyi toplam 2 bin 745 Rus turistin ziyaret ettiği açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yolcu Limanı ve Marina” projesi kapsamında Amasra’da kruvaziyer turizminin hızla gelişmeye başladığı belirtildi. İlk yolcu gemisinin bu yılın ağustos ayında limana yanaştığına dikkati çeken açıklamada, “Şu ana kadar Amasra limanına 1 gemi Ağustos, 2 gemi Eylül ve 1 Ekim olmak üzere toplam 4 yolcu gemisi yanaştı. Astoria Grande gemisinde ilk seferini 327 kruvaziyer yolcusu gerçekleştirdi. Ekim ayında geminin ikinci ziyaretinde 779, üçüncü ziyaretinde 843 ve dördüncü ziyaretinde 796 kruvaziyer yolcusu Amasra limanını ziyaret etti.

Rus turistlerin gözdesi yolcu gemisi

Rusya’nın Soçi limanından hareket eden geminin önce İstanbul Galataport’ta durup ardından Amasra limanına ulaştığına dikkati çekerek, Rus turistlerin deniz turizmini tercih ettiği vurgulandı. Amasra limanından ayrılan gemilerin daha sonra Sinop limanına yöneldiği, geminin Ekim ayında iki kez, Kasım ayında ise 3 kez daha sefere çıkması planlandığı açıklandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir