"Enter"a basıp içeriğe geçin

2. Antalya Kadın Kooperatifi Şenliği başladı

Antalya (AA) Türkiye’nin dört bir yanından kadın girişimcileri ağırlayan 2. Antalya Kadın Kooperatifi Şenliği kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kepez Belediyesi’nin, el emeğini ekonomik değere dönüştüren ve yeni pazar fırsatları yaratan kadınların ürünlerini sergilemek amacıyla düzenlediği festival, 26 ilden 51 kadın kooperatifinin katılımıyla Dokumapark’ta başladı.

Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya’da kadın kooperatiflerinin büyük önem taşıdığını belirterek, Ticaret Bakanlığı, Kepez Belediyesi ve diğer belediyelerin katkılarıyla kadın kooperatiflerini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kadın elinin dokunduğu her şeyin çok güzel olduğunu ifade eden Yazıgi, kooperatiflere verilen desteğin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, tüm belediyelere bu faaliyetleri gerçekleştirme çağrısında bulundu.

İş kadınlarının gurur verici işlere imza attığını anlatan Yazıgi, şunları kaydetti: "Bu güzellikleri şehirde yaşatmalı ve 7’den 70’e herkese kadınların neler yapabileceğini göstermeliyiz. Bu onur plaketini sadece şehrimize değil, dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize de göstermek istiyoruz. Bir Türk kadınının eli değdiğinde her şeyin mükemmel olacağını tüm dünya görsün." dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tutenko, Türkiye’nin farklı illerinden kadın girişimcileri ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Totenko, festivalin kooperatifler arasındaki etkileşimin artmasına katkıda bulunacağını söyledi. "Geçen yıl festivalimizde kadınlarımız arasındaki etkileşimin yıl boyunca devam ettiğine ve işbirliklerinin ekonomik bir değer olarak sunulduğuna tanık olduk." dedi.

Kadın girişimcilere yönelik projelerini sürdüreceklerini doğrulayan Tütüncü, Ekim ayında da bölgenin çeşitli noktalarında kooperatif ürünlerinin satışına devam etti. "hanımeli pazarları" açılacağını duyurdu.

Sözlerin ardından festival Erdinç Karadeniz konseri ile devam etti.

Çeşitli performans, söyleşi ve konserlerin gerçekleştirileceği festival 9 Ekim’de sona erecek.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir