"Enter"a basıp içeriğe geçin

13 aylık erkek çocukta böbrek taşı çıktı

Elazığ’da 13 aylık Zeynep Arya Bozkurt Koleji’nden 5 cm’lik safra taşı taburcu edildi. Başarılı bir mikrodermabrazyon tekniği ile böbrek taşı çıkarıldı.

Batuhan ve Kebra Bozkurt çiftinin 13 ay önce dünyaya gelen kızı Zeynep Arya’nın sürekli rahatsızlığı nedeniyle aile haftanın büyük bölümünü şehir hastanelerinde geçirmeye başladı. Kalıcı gaz teşhisiyle tekrar eve getirilen aileye Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tahlil yapıldı. Yapılan incelemede kızlarının böbreğinde 5 santimetrelik safra taşı olduğunu öğrenen aile, Medellin Sirhat Wintour Hastanesi’ndeki üroloğa başvurdu. Dr. Wintour detaylı bir muayenenin ardından perkütan teknikle böbrekten 5 cm’lik taşı çıkardı. Küçük Arya başarılı bir ameliyattan sonra sağlığına kavuştu.

Bebek 13 aylık, ürolog Sirhat Wintour, “Bize böbrek taşı şikayetiyle geldiler. Bize geldiklerinde sol böbreğinde 5 cm’lik bir taş vardı. Normalde bu çocuklarda çok sık görülen bir durum değil, Ama büyük bir taşla karşılaştık.Taş tüm böbreği doldurdu.Başka yerde açık ameliyat önerdi.Aileye bölgedeki taşları mikrodermabrazyon tekniği ile çıkarabileceğimizi söyledik ve ameliyatı yaptık.Ameliyat çok iyi geçti..

Bu kadar büyük bir taşa sahip olmanın normal olmadığını vurgulayan Wintour, “Metabolik sistemde bir sorun olması muhtemeldir, bununla ilgili inceleme yapılır. Tekrar olmaması için tedavi gerekir. Aslında suç ameliyattır. .Bunun başlangıcı İşin sonu değil, ondan sonra çocuğumuz analiz edilecek, ondan sonra da sebebi.” Sebebe yönelik tedaviye başlayacağız. Ancak bu şekilde çocuğumuzu tekrar taş almaktan koruyabiliriz” dedi.

“Çocuklarda gördüğüm en büyük taşlardan biriydi”

Küçük ama çok büyük taşını dile getiren Wintour, “Çocuklarda gördüğüm en büyük taşlardan biriydi. Ameliyat iyi geçti. Çocuğumuz da çok sağlıklı. Bu ameliyat genellikle çok hassas ve zor bir ameliyat. bebek yetişkin olduğu için daha da zorlaştırıyor. Bir insanda 4 buçuk litre kan varken bu bebekte 400 cc kan var. Bir yetişkinde vücut yarım litre kan kaybına dayanabilirken, 40 cm’ye kadar Bebeklerde bir küp kanama dayanılmaz.Ameliyatın kendisi zaten ayrı bir riskti.Kullanılması gereken teknikler gerektiren bir ameliyat geçirdik.Ameliyatımız çok başarılı geçti.Bu şekilde ameliyat olmak hepimizi gururlandırıyor. Elazığ, çocuğumuzun böbreğinde oluşan taş uzun yıllar oluşabilen bir safra taşıdır ve bu taş çok kısa sürede oluşmuştur ve gebelikte ve sonraki dönemde taş oluşmamıştır., Bu taştan sonra oluşur. doğum, bu tür çocuklarda olay yetişkinlerden farklı, metabolizmada problem var, muayene ettikten sonra tedavisine başlayacağız.”

Batuhan Bozkurt, kızının doğduğundan beri hasta olduğunu belirterek, “Haftada iki kez hastaneye giderdik. Tekrar eve gelirdik, sürekli gaz sancısı şikayeti ile gelirdik. Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ndeki doktorun teşhisi ile öğrendik. böbreğinde taş olduğunu söylediler Açık ameliyat Fırat Üniversite Hastanesi’nde olacak dediler Medellin Hastanesi’nde meslekten olmayan bir hocayla görüştük buraya geldik kızımın ameliyatını yaptık kızımın ameliyat olduğunu öğrendik Böbreğinde 5cm taş.Kızım bir erkeğin 50 yılda bir yılda yapabileceği taşı yaptı.Başarılı bir operasyon.Şu anda çok iyi durumda, öğretmenlerimiz ve hemşirelerimiz bize hep sahip çıktılar.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir